avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate Lucian Screciu

Activitate Lucian Screciu

Răspuns la discuția Decont rame ochelari de vedere
Si daca ramele sau ochelarii se strica/rup angajatorul nu e obligat sa le suporte? Avand in vedere ca trebuie sa am un echipament de protectie care nu mai e adecvat, nu mai corespunde. Unde se face distinctia in lege dintre ochelari si rame? Legea vorbeste de dispozitive de corectie (a vederii).

Mentionez ca activitatea e in fata monitorului, deci sunt necesari ochelari cu filtru de protectie, conform legii.

cf hg 1028/2006 :
Articolul 14
Dacă rezultatele examenului prevăzut la art. 12 sau ale examenului la care face referire art. 13 arata ca este necesar și dacă nu se pot utiliza dispozitive normale de corectie, lucrătorilor trebuie să li se furnizeze dispozitive de corectie speciale, care să corespundă activității respective.
Articolul 15
Măsurile luate potrivit art. 12-14 nu trebuie să implice în nici un caz costuri financiare pentru lucrători.

gi-jane2 a scris:

Dar as fi vrut sa stiu daca exista o baza legala (avand in vedere ca in CCM e trecuta decontarea ochelarilor) prin care sa cer decontarea doar a ramelor.

e clar ca nu, scopul fiind sa aveti o protectie data de ochelari, ochelarii sunt formati din rama si lentile.

Răspuns la discuția Decont rame ochelari de vedere
Ma refeream ce as putea face din punct de vedere legal, e clar ca pot fi decontati alti ochelari.
As putea incerca varianta sa cumpar si niste lentile, conform definitiei din dex: ochelari: Dispozitiv optic medical sau de protecție format din două lentile (fixate într-o ramă).
Dar as fi vrut sa stiu daca exista o baza legala (avand in vedere ca in CCM e trecuta decontarea ochelarilor) prin care sa cer decontarea doar a ramelor.
Buna ziua.
Conform legii hg 1028/2006 as avea drept la ochelari decontati de catre firma. Firma este privata si deconteaza ochelari, dar am dus un decont de rame pentru ochelari (mi s-au rupt ramele si nu aveam nevoie si de lentile) si mi s-a spus ca nu se pot deconta doar rame ci doar ochelari completi si ca ramele ar fi accesoriu.
Ce as putea face in aceasta situatie?
Multumesc