avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1304 soluții astăzi
Forum Activitate COSMINrr

Activitate COSMINrr

Dar e vorba de un singur drum de acces, pe partea dreaptă a lui e blocul nostru cu asociația noastră pe partea stângă sunt celelalte două blocuri cu asociația lor.
Toți proprietarii din blocuri suntem proprietari cu cotă parte și din drumul de acces avem intabulată cotă parte pe numele nostru din cadastru respectiv.
Doar că e aiurea pentru că iei decid o chestie în asociația lor pe același drum pe care avem și noi drepturi.


w_v_w_v a scris:

Fiecare asociatie decide pe partea de drum detinuta. Dar ceea ce spuneti se aplica doar daca drumul ar fi comun intre ele si fiecare ar avea alte drumuri de acces.
Altfel daca doar acel drum e comun si totodata singurul de accees ar fi trebuit ca toti sa aiba cota parte din drumul respectiv.
Daca toti cei din asociatia respectiva au o cota parte din drum atunci da decid impreuna in adunarea generala.



Bună seara. În complexul rezidențial unde locuiesc sunt trei blocuri, două din ele au o asociație iar al treilea alta asociație respectiv este un drum de acces unde toți proprietarii au cotă parte intabulată. Întrebarea mea este următoarea: în drumul de acces se aplică legea asociațiilor de proprietari adică asociația tot așa decide la aga chestiuni care au legătură cu acel drum de acces? Mai este încă o asociație a cărei proprietari au și ei cotă parte pe acel drum. Poate o asociație să decidă reguli care să afecteze și membrii celelalte asociații pe acel drum de acces? Se pot face cheltuieli care țin de acel drum de acces și să se pună pe lista de cheltuieli ale asociației? Mulțumesc
Răspuns la discuția Plata contribuție condominiu
Păi eu nu am închiriat loc de parcare de la firma aceea privată care deține locul, deci suprafața pe care e amenajată parcarea este a lor doar că este în incinta complexului rezidențial Dar ei sunt proprietari pe acea porțiune însă se folosesc și ei de drumuri de acces și au o cotă mică parte din el.

adriandimitriu a scris:

Cum să nu aveți? Nu sunteți parte? Orice contract se încheie cel puțin în atâtea exemplare câte părți sunt

Răspuns la discuția Plata contribuție condominiu
Problema e că forma respectivă nu dialoghează cu noi iar la contracte nu avem acces

adriandimitriu a scris:

Cum ziceam, trebuie văzut contractul de închiriere.

Răspuns la discuția Plata contribuție condominiu
Cred că nu m ați înțeles. In ansamblu sunt 3 blocuri , două asociații de proprietari respectiv o parcare privata și în drum de acces. Atât proprietarii cât și proprietarul parcării au drept de proprietate asupra acelui grup de acces prin cotă parte care figurează în extrasul de CF al acelui drum. Drumul este închis cu o barieră la intrare Și tot ce ține de costuri este suportat doar de asociații. Întrebam dacă proprietarul parcării nu este obligat să participe și el la contribuția cheltuielilor pentru barieră pentru curentul de la barieră și pentru paznicul care deschide bariera pentru mașinile care vin inclusiv la el în parcare?

adriandimitriu a scris:

Nu încurcați drumul cu parcarea. Drumul de acces ar trebui să fie o servitute, dacă este unica posibilitate de a ajunge la condominiu. Ceea ce înseamnă că fondul aservit îl asigură și cel dominant îl întreține. Parcarea este un serviciu, dacă plătiți chirie. Iar aici trebuie văzut contractul. Cel mai bine consultați un avocat. Costul va fi neglijabil pentru condominiu

Răspuns la discuția Plata contribuție condominiu
Dar și dacă ar fi fost doar pentru proprietarii din complex nu știu la ce ar fi folosit lucrul acesta atâta timp cât ce se plătește pentru acel drumirum e în funcție de cotă parte.

adriandimitriu a scris:

parcarile sunt inchiriate catre proprietarii apartamentelor? verificati ce scrie in contractele de inchiriere la responsabilitati

Răspuns la discuția Plata contribuție condominiu
nu e specificat că se închiriază doar la proprietarii din complex

adriandimitriu a scris:

parcarile sunt inchiriate catre proprietarii apartamentelor? verificati ce scrie in contractele de inchiriere la responsabilitati

Bună seara.
Locuiesc într un complex rezidențial unde suntem două asociații de proprietari respectiv o parcare privată și împreună avem un drum de acces care este închis la intrare cu o barieră. Proprietarii celor două asociații plătesc taxele care vin lunar pentru plata curentului la barieră și ia serviciului de pază care se află tot la barieră iar firma care deține parcarea privată nu dorește să plătească nimic.
Urmează să se reabiliteze și gardul care este pe o parte a complexului La care la fel acea firmă nu dorește să participe cu nimic.
Există vreo modalitate legala prin care putem să facem să plătească și ea o parte din sumele respective?

Mulțumesc.
Deci bariera nu poate fi înlăturată decât prin instanță?

latka a scris:

Nu intra. E o gainarie, mergeti si angajati avocat si vedeti mai departe.

Dar dacă au închiriat spațiul pe baza vreunui contract, nu intră la capitolul înșelăciune? Adică să împrumuți ceva ce nu te ții înseamnă că înșeli, nu? Nu intra în competența Dna?