Buna ziua.
Raspunsul/incheierea primita de la OCPI are la baza reglementarile legii 123/2012 ( legea energiei si a gazelor naturale ) unde este specificat faptul ca este necesara doar o conventie conform modelului aprobat prin hotarare de guvern.
Abuz din partea DISTRIGAZ ! Recomandare mod solutionare :
Buna ziua,
Va adresez rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la pasii ce trebuiesc urmati pentru rezolvarea urmatoarei spete :
In data de 18.02.2021 am facut o solicitare de alimentare cu gaze naturale a imobilului.
In data de 09.12.2024 am primit raspuns de la Distrigaz in care este specificat faptul ca pentru a continua procesul de racordare este necesara instituirea unui drept de uz si servitute in favoarea Distrigaz ( strada pe care locuiesc este privata ).
Trebuie sa contactez toti coproprietarii in vederea redactarii unei declaratii notariale ce urmeaza a fi inscrise in cartea funciara.
Am strans de la 70% din coproprietari copiile C.I. si a actelor de proprietate pentru a le duce la notar in vederea completarii declaratiilor notariale si a inscrierii acestora in cartea funciara.
Toti notarii mi-au zis ca a fost modificata legea prin minuta nr 9607/05.03.2024 ca urmare a sedintei reprezentantilor ANCPI si ai UNNPR.
Am revenit la Distrigaz cu aceasta informatie si mi-au zis ca nu este valabila, mi-au sugerat sa incerc la alt notar.
Am facut si acest lucru dar am primit acelasi raspuns si o indrumare de a merge in audienta la directoarea de la OCPI. Am ajuns in audienta la doamna directoare care mi-a zis acelasi lucru.
Am ales sa fac aceste declaratii la notar apoi am mers la OCPI. Acestia mi-au zis si mi-au dat in scris ca nu trebuie aceste documente si ca nu se inscriu in cartea funciara.
Am trimis acest raspuns la Distrigaz. Acestia au continuat tot pe aceasta linie, chiar au insistat sa obtin si declaratii si de pe alta strada privata unde au considerat ei ca este cea mai buna solutie.
Am revenit catre Distrigaz cu mentiunea ca nu mai pot obtine alte declaratii notariale si ca nu sunt conforme cu legislatia, le-am facut poze la un distribuitor de gaze si la ultimul abonat conectat la retea, am aratat si pe harta google maps , aratand astfel ca solutia lor de racordare este gresita, reteaua de gaze este la jumatatea distantei propusa de ei si ca nu este necesar sa cer declaratii de pe alta strada.
La mai bine de 2 luni de la depunerea ultimei solicitari am primit un raspuns in care sunt informat ca cererea a fost clasata pentru ca nu am depus la timp documentele solicitate.
Multumesc anticipat.