avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Activitate GCMC

Activitate GCMC

Buna ziua,

As avea nevoie de o indrumare referitoare la distanta minima pe care un vecin ar trebui sa o respecte pentru montarea oricarui apart, in cazul acesta o unitate externa de aer conditionat fata de geamul meu.
Vila in care locuiesc este insiruita, are 1 etaj si face parte dintr-un imobil incadrat ca bloc in contractul de vanzare-cumparare. Am un perete despartitor cu vecinul din stanga casei care formeaza un colt cu casa acestuia. Vecinul din stanga mea a considerat in urma cu cateva zile sa monteze unitatea de aer conditionat, la o distanta foarte mica de aproclx. 30cm fata de unul dintre geamurile proprietatii mele, pe acest perete despartitor de colt considerand ca este doar peretele lui si i se cuvine sa faca ce doreste chiar langa geamul meu.
Acesta a intervenit in perimetrul casei mele, implicit a intrarii mele in casa pentru a putea monta aceasta unitate.
Deoarece sunt ingrijorata atat de zgomotul pe care il poate produce cat si eventuale avarii care pot pune casa mea in pericol as dori sa stiu daca este o distanta minima legala pe care trebuia sa o pastreze fata de fereastra mea de la et1 si implicit intrarea mea in casa.
Daca aceasta distanta este mentionata in lege, imi puteti indica, va rog articolul si cum as putea proceda pentru a reclama acest lucru?
Multumesc