avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Activitate Spisimona

Activitate Spisimona

Bună ziua,

Locuiesc într-un imobil unde părinții mei au beneficiat, în anul 2023, de finanțare prin programul Casa Verde Fotovoltaice (20.000 lei, prin AFM).

În prezent, am un proiect aprobat printr-o finanțare europeană, care presupune deschiderea unei firme cu activitate de producție (broderie, lumânări decorative, obiecte personalizate).

Spațiul ideal pentru desfășurarea activității este într-o încăpere aflată în același imobil, cu acces direct din exterior, fost spațiu comercial, însă energia electrică este furnizată prin sistemul de panouri instalat prin programul Casa Verde.

Precizez că:
• Activitatea NU implică interacțiune cu publicul;
• Spațiul NU este folosit pentru vânzare sau servicii cu clienți;
• Pot conecta spațiul la un alt contor electric complet separat, care nu este legat de panourile solare și nu a fost finanțat prin Casa Verde.

Întrebările mele sunt următoarele:
1. Este permisă stabilirea punctului de lucru în acest spațiu, dacă este destinat exclusiv activității de producție (fără interacțiune cu publicul) și face parte dintr-un proiect finanțat distinct?
2. Dacă nu este permis, pot restitui integral suma de 20.000 lei pentru a înlătura interdicția? În acest caz, panourile rămân în proprietatea noastră sau trebuie returnate?
3. Există vreo excepție sau interpretare flexibilă în situații ca aceasta, în care activitatea are o componentă socială și este finanțată separat?

Menționez că nu am alt spațiu disponibil, iar punctul de lucru este esențial pentru desfășurarea activității asumate în proiect.

Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!