avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Olimpia Rica

Activitate Olimpia Rica

Buna ziua
Pentru depunere dosar pensie limita varsta e nevoie sa ai 15 ani cotizati, deci am platit 14820 lei ca sa pot beneficia de pensie si nelamurirea mea este urmatoare: De ce in Decizie am pensie de asigurari sociale, de 792 lei? Multumesc pentru lamurire!
Multumesc ptr raspuns.
In legatura cu cei 13 ani si 10 luni sunt totalul anilor vechime ptr ca a mai lucrat undeva.
O zi buna va doresc!
Multumesc ptr. raspuns, la depunerea dosarului nu i s-a luat in considerare acea perioada
O zi buna va doresc!
Este sau nu este vechime ptr pensia minima?
Femeie care se angajeza la o fabrica in anul 1981, lucreaza pana in iulie 1984 cand intrerupe munca ptr ingrijire copil, (in acea vreme nu se acorda concediu platit de crestere copil ca dupa 1990) conform art 9 din legea 1/1970 (avea voie sa ramana acasa fara plata) in ingrijire copil. Revine din ingrijire copil noiembrie 1985 la acelasi loc de munca, conf legii de mai sus, aceasta perioada de ingrijire copil se considera vechime neintrerupta ptr pensie. Lucreaza in acelasi loc de munca pana 30 august 1991.
Pentru a depune dosar pensie limita de varsta este nevoie de 15 ani cotizati, femeia are 13 ani si 10 luni.
De ce nu i se ia in calcul acea perioada de ingrijire copil care ar rotunji vechimea la 15 ani si ar beneficia de pensia minima?
Va multumesc frumos pentru lamurire!
Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca se considera vechime ptr pensia minim garantata si perioada de intrerupere activitate ptr ingrijire copil nou nascut 1984/1985 timp de un an si patru luni.
Multumesc