Buna ziua. Am o nelamurire,am mai intrebat pe forum in legatura cu acest subiect dar se tot complica lucrurile. Tatal meu are nevoie de un certificat de mostenitor dupa mama sa care va fi depus pentru dezbaterea sucesiunii dupa tatal acesteia pentru a actualiza un act de proprietate pentru un teren arabil. Dupa moartea bunicii,bunicul s-a recasatorit si cea de-a doua sotie trebuie sa dea o declaratie de renuntare la 1/16 drept de mostenire dupa teren,drept care reprezinta 1/4 din cei 1/4 din dreptul bunicului. Cum ar trebui sa actionez in legatura cu aceasta doamna care nu doreste sa colaboreze? Sa ii oferim bani sau sa o chemam in instanta?Nu stiu in ce masura legea ne protejeaza sau ne obliga sa actionam intr-o anumita masura. Multumesc
Buna ziua. In 1997 bunicul meu a decedat,fiind la a doua casatorie din care nu au rezultat copii. Inaintea decesului,bunicul meu a facut act de vanzare cumparare al apartamentului contractat dupa moartea primei sotii,in favoarea fiului celei de-a doua sotii(din alta casatorie),fara sa fi fost chemat tatal meu,singurul copil legitim al bunicului, pentru a renunta la dreptul de mostenire. La acea vreme era obligatoriu la fel ca si acum sa se renunte in fata notarului sau legea era diferita si se putea vinde un imobil direct de catre proprietar? Tatal meu nu a semnat niciun document de renuntare. Doresc sa stiu daca se poate inainta vreun proces juridic pentru a putea fi atacat acel act. Multumesc
Multumesc pentru raspuns. O ultima intrebare: daca ultimul domiciliu al mamei tatalui meu a fost in sect 5 Bucuresti,trebuie sa ma adresez unui notar din respectivul sector sau pot merge la oricare notar din Bucuresti?
Buna ziua. Am o mare dilema. Tatal meu,singur la parinti,are nevoie de un certificat de mostenitor din partea mamei sale decedata in 1975 pentru a se putea desfasura succesiunea dupa bunicul sau,tatal mamei,pentru un teren arabil de 3ha. Dupa mama nu este absolut niciun bun mobil sau imobil,singura mostenire fiind acestee 3 ha. Cum ar trebui sa procedam pentru a obtine certificatul de mostenitor al tatalui? Multumesc frumos!