avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi
Forum Activitate Crista83

Activitate Crista83

Bună ziua
Cum trebuie sa procedez pentru a afla conținutul unui apel , înainte de a fi comunicat?
Pot sa formulez cerere de respingere apel, chiar dacă nu sa stabilit încă nici un termen pt acesta
Am depus după 30 de zile cererea de redactare de urgenta , adică în data de 14.04.2025. Mai pot face ceva?
Am depus după 30 de zile cererea de redactare de urgenta , adică în data de 14.04.2025. Mai pot face ceva?
Am depus după 30 de zile cererea de urgentarea, adică pe 14.04 . Mai pot face ceva?

Cornel Vasile a scris:

Potrivit art. 426 alin. (5) din Codul de procedura civila: “Hotararea se redacteaza si semneaza in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii, urmand ca, in cazuri temeinic motivate, acest termen sa fie prelungit cu cate 30 de zile, de cel mult doua ori”. Insa, in realitate dureaza mult mai mult în condiţiile unui deficit de personal si a volumului mare de munca al judecatorilor.

Cat timp durează redactarea unei hotărâri judecătorești în cazul unui proces de divorț, stabilirea domiciliu și custodie minor.?
Menționez ca ultimul termen a fost în data de 12 .03.2025