avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Yaony1989

Activitate Yaony1989

Nu am facut în baza hotărârii nici un pașaport la judecătorie, el are deja pașaport pt a calatori copilul e valabil pana on 2027 ,trebuie sa fac vre-o foaie sau sa anunț ca plec in străinătate cu minorul dacă am custodia exclusiva totala asupra si nu mai depind ele tatăl copilului? Mi sa spus ca trebuie doar sa supralegalizez actul de divorț cu apostila și tradus și asta e tot pot pleca liniștită fie în vacanta fie sa ma stabilesc sa muncesc sau cu domiciliu .

Yaony1989 a scris:

Am deja pasaportul copilului îl dețin eu nu este expirat ,trebuie schimbat după divorț sau cum trebuie sa procedez?Mulțumesc.

Yaony1989 a scris:

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca in baza hotararii ati facut pasaport, inseamna ca aveti cutodie exclusiva si ca puteti parasi tara fara procura din partea tatalui.

Am divorțat amiabil în Ro și este definitivă am custodia ca mama exclusivă a minorului ,el este născut și trecut în certificatul Ro făcut la ambasada ro din Irlanda ,Localitatea Dublin județul Irlanda are și certificat irlandez unde e născut orașul Dublin Irlanda etc , dacă doresc să plec să muncesc în străinătate Irl. și să iau copilul minor cu mine să îl înscriu la școală să locuim acolo cu chirie sau la cineva mai am nevoie de declarația/acordul tatălui sau trebuie să îi fac pașaport la judecătorie copilui ,ce îmi trbuie mai exact să nu întâmpin probleme !?Mentineaz ca e cetățean Român doar are două certificate de nastrrr Ro care e făcut la ambasada Ro orașul și Țara unde s-a născut și certificatul Irlandez .Multumesc .
P.S trebuie neapărat să îi fac pașaport ? Unde trbuie mai exact și cum trbuie să procedez ?

La ce va referiți mai exact
Atenție, a nu se confunda exercitarea autorității părintești cu stabilirea locuinței copilului la dvs. ??
Mulțumesc.
Și dacă minorul este stabilit în actul de divorț la dom mamei la mine ? Pt schimbarea dom în străinătate fie in chirie etc cum trebuie sa procedez mai exact ? Fostul soț poate revoca actul de divorț decisiv în instanta dacă nu este mulțumit ca am părăsit Tara împreună cu minorul?! Mulțumesc.

Adrian ALBU a scris:

Dacă exercitați autoritatea părintească în mod exclusiv puteți să mergeți cu copilul în străinătate fără acordul tatălui. Atenție, a nu se confunda exercitarea autorității părintești cu stabilirea locuinței copilului la dvs.

Spuneți mi vă rog dacă îmi supralegalizez actul de divorț si tradus și eu ca mamă am custodia exclusivă a copilui ,dacă doresc să plec în străinătate cu copilul pt a lucra st stă cu chirie , indifenret de țară Spania Irlanda etc mai trebuie să anunț judecătorie din ro unde am divorțat acest lucru trbuie să fac cerere ceva sau să îi fac pașaport menționez ca ,copilul are pașaport ro valabil până -n 2027 ?! Poate venit tatăl să mă reclame la tribunal pt faptul ăsta ca am încălcat ceva sau nu îi convine dânsului ca am părăsit Țara și nu a fost anunțat etc ?!Ma refer cu custodia exclusivă și definitivă irevocabilă nu știu dacă este doar definitivă scrie pe act , dacă plec în altă Țară cu copilul ,voi întâmpina dificultăți /probleme !? Mulțumesc
Si dacă am pașaportul copilul și nu este expirat mai trebuie sa declar /fac altul la judecătorie, pt a pleca din Tara ? Mențin ca minorul este cetățean Ro dar beneficiază de doua certificate Irlandez pt ca să născut în Ilranda și Ro făcut la.Ambasada cu dom și loc Dublin/Irlanda? Dacă tatăl este împotriva întoarcerii în Irl pt ca el este deja acolo iar eu am venit în tara cu copilul pt divorț și el din răzbunare/ma ataca zica-nd-mi ca nu am ce cauta pe teritoriul Irl. ce pot sa fac în privința asta ? In caz de plex nu știe și afla,ma poate ataca juridic ?Mulțumesc .

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Dacă s-a stabilit autoritatea părintească exclusiva în favoarea dvs, nu aveți nevoie de procura.

Am deja pasaportul copilului îl dețin eu nu este expirat ,trebuie schimbat după divorț sau cum trebuie sa procedez?Mulțumesc.

Yaony1989 a scris:

Daca in baza hotararii ati facut pasaport, inseamna ca aveti cutodie exclusiva si ca puteti parasi tara fara procura din partea tatalui.

Am divorțat amiabil în Ro și este definitivă am custodia ca mama exclusivă a minorului ,el este născut și trecut în certificatul Ro făcut la ambasada ro din Irlanda ,Localitatea Dublin județul Irlanda are și certificat irlandez unde e născut orașul Dublin Irlanda etc , dacă doresc să plec să muncesc în străinătate Irl. și să iau copilul minor cu mine să îl înscriu la școală să locuim acolo cu chirie sau la cineva mai am nevoie de declarația/acordul tatălui sau trebuie să îi fac pașaport la judecătorie copilui ,ce îmi trbuie mai exact să nu întâmpin probleme !?Mentineaz ca e cetățean Român doar are două certificate de nastrrr Ro care e făcut la ambasada Ro orașul și Țara unde s-a născut și certificatul Irlandez .Multumesc .
P.S trebuie neapărat să îi fac pașaport ? Unde trbuie mai exact și cum trbuie să procedez ?

Bună seara am divorțat amiabil cu soțul custodia exclusivă a copilui este a mea ,întrebarea este pot pleca cu ,copilul în afară Ro fie în Țările din UE sau cu viza ,împreună cu copilul ,îmi mai trebuie procura tatălui ,dacă nu ,el mă poate ataca în instanță cu ceva dacă nu e de-acord cu părăsirea de dom și a Ro împreună cu copilul ? Multumesc