avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acte necesare pentru a pleca in străinătate cu un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acte necesare pentru a pleca in străinătate cu un minor

Buna ziua! Vreau sa plec in excursie împreuna cu fiul meu minor in afara țării ! Ce acte imi sunt necesare? Menționez ca am de la judecătorie o hotărâre pe baza căreia am făcut pașaportul copilului și cu care pot părăsi țara, chiar dacă tatăl nu mi-a făcut procura. In acest sens imi mai trebuie vreo hârtie de la judecătorie in care sa scrie data, ora plecării și a întoarcerii , motivul plecării.... sau ceva de genul acesta?
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
anamaria20210, utilizator
Cel mai recent răspuns: anamaria20210 , utilizator 18:39, 24 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in baza hotararii ati facut pasaport, inseamna ca aveti cutodie exclusiva si ca puteti parasi tara fara procura din partea tatalui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă instanța a suplinit consimțământul tatălui, aveți pașaport...plecați liniștită, vacanță plăcută!
Da am inteles ca pot pleca pe baza hotărârii judecătorești! Însă nu înțeleg dacă ar trebui sa anunț pe cineva când plec și când ma întorc sau e de ajuns sa plec cu tot dosarul de judecată în care printre altele este și consimțământul Judecatoriei De a pleca din țara cu minorul! La fiecare ieșire din țara trebuie sa merg la judecătorie sa imi dea o hârtie cu câte ma prezint la aeroport in care sa scrie data plecării și data întoarcerii?
Dosarul trebuie tradus in engleză?
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nuuu, plecati si gata. Doar in baza hotararii pe care o aveti deja, cu pasaportul minorului si insotit de dvs. Nimic tradus in alta limba.
Am inteles! Va mulțumesc pentru lămuriri!

Alte discuții în legătură

Refuz acord pentru pasaport minor george12345 george12345 buna ziua, cum se poate da in judecata un parinte, care nu e de acord cu plecarea din tara ( in vacante) a mamei cu fetita, si nici cu emiterea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu o sentința pronunțată recent . ... Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua, Am o problema cu o sentința pronunțată recent . De când instanțele de judecată acordă suplinirea acordului unuia dintre părinți ( în ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)