avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate AlexandruSzanto

Activitate AlexandruSzanto

Buna ziua.
Va prezint urmatoare speta:
Am avut un voucher de vacanta pe care a ramas suma de 1600 de lei.
Acest voucher expira in iunie, iar din discutiile cu ceilalti colegi, acestia au mers la aceeasi agentie care le-a facturat banii ramasi pe voucher pentru a putea alege ulterior un pachet turistic in limita sumei respective fiind o situatie reciproc avantajoasa, ei incasand banii si clientul sa se poata folosi de acei bani (am facut acest lucru deoarece exista un precedent si alti colegi de-ai mei au procedat asa si totul a fost in regula).
Zis si facut. Am fost la dansii, mi-au facturat suma urmand ca ulterior sa revin la ei cand gasesc un sejur. Am gasit un sejur, i-am contactat, urmand sa imi faca rezervarea.
Dar deja de 2 saptamani ma tot amana... ba ca nu au reusit sa faca rezervarea, ba ca nu ii pot contacta (desi mie personal mi-au raspuns din prima). Am mers la ei la agentie, rugandu-i sa urgenteze procedura pentru ca exista posibilitatea sa nu mai gasesc libera perioada dorita.
Insa ieri (30.09.2025), s-a intamplat sa fiu sunat de directorul agentiei care mi-a transmis urmatoarele : " Eu voi fi plecat la Chisinau o saptamana, dar intre timp faceti dumneavoastra demersurile pentru rezervare si marti cand ma intorc va dau banii facturati cash. E mai bine asa pentru ambele parti."
Eu deduc faptul ca el s-a folosit de banii respectivi iar acum nu stie cum sa "isi scoata camasa" si nu mi se pare normal sa fac eu personal rezervarea, sa platesc suma respectiva si sa astept dupa el sa-mi dea banii, asa pe buna credinta, avand in vedere atatea tergivesari din partea lor.
Ce se poate face in cazul de fata? Ma gandeam initial sa apelez la OPC si pe urma sa fac plangere la parchet.

Multumesc anticipat!