Buna ziua,
Sunt cadru universitar la o facultate din tara (Romania). În urma promovarii la statutul de conferenţiar conform normelor în vigoare, la dosar am fost obligati sa furnizam o diploma prin care se atesta promovarea unui curs de psihopedagogie sau daca nu avem, sa ne luam anagajamentul ca il vom urma si absolvi in decurs de 2 ani de la data promovarii. Mentionez ca am experienta de peste 30 ani predare in facutatea in care lucrez, dar si in strainatate in perioada studiilor de doctorat urmate acolo.
Zilele de lucru in facultate sunt de luni pana vineri, de multe ori cu program ce depaseste 8 ore pe zi, iar cursul de psihopedagogie pe care tot anagajatorul -universitatea- ma obliga sa il iau sunt programate sambata de la 9:00-17:00 si duminica de la 9:00-15:00, pe durata unui an academic.
Intrebarea mea este legata de cele doua zile libere pe care legislatia muncii le ofera oricarui angajat. Cum pot in momentul de fata sa beneficiez de acestea, daca mai e posibil in aceasta situatie? Ce pasi ar trebui sa urmez? Problema e ca acest program constituie un angajament de lunga durata - 1 an academic-. Intotdeauna, am lucrat pentru facultate si in weekend ( dosare de acreditare, diverse situatii de raportat, materiale didactice, materiale de corectat, verificat și corectat teze de licență și disertație, aparatură de achiziționat, experimente de cercetare etc), dar cu acest program voi ajunge cu usurinta la o norma practic dubla pentru un salariu corespunzand la 40 ore de lucru.
Va multumesc pentru raspuns,
I.Cristea