multumesc mult pentru raspuns,am inteles din ce am mai citit ca ar putea judecatorul sa le califice motive noi invocate direct in apel si sa le respinga,suntem intr o contestatie la executare,ar fi posibil?
Buna seara,
am un titlu anulat in parte intr o contestatie,hotarare definitiva in 2022,nu am facut cerere de actualizare a creantei executorului,dar acesta in 2022 a facut incheiere de continuare a executarii silite si actualizare a creantei si a cheltuielilor de executare,ambele in temeiul art 670 cpc, pe baza unei adrese trimise de avocatul meu ,dar in care nu am cerut actualizarea creantei si nici continuarea executarii, doar a informat executorul de hotararea data si noua suma.Incheierea executorul a comunicat o debitorului.debitorul a contestat actele,contestatie introdusa in 2022,a pierdut fondul,iar acum in apel in 2025 a venit si a invocat direct prescriptia dreptului material la actiune si prescriptia dreptului de a executa silit creanta pentru ca nu am facut cerere de actualizare a creantei si nici alte acte de executare si au trecut mai mult de 3 ani ,nulitatea incheierii de continuare a executarii silite facuta in 2022,la fond debitorul criticase faptul ca actualizarea creantei nu s a facut in baza art 628 cpc.Are voie sa invoce aceste prescriptii direct in apel?