avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Anit_f

Activitate Anit_f

Răspuns la discuția Prescriptia executarii silite
multumesc mult pentru raspuns,am inteles din ce am mai citit ca ar putea judecatorul sa le califice motive noi invocate direct in apel si sa le respinga,suntem intr o contestatie la executare,ar fi posibil?
Buna seara,
am un titlu anulat in parte intr o contestatie,hotarare definitiva in 2022,nu am facut cerere de actualizare a creantei executorului,dar acesta in 2022 a facut incheiere de continuare a executarii silite si actualizare a creantei si a cheltuielilor de executare,ambele in temeiul art 670 cpc, pe baza unei adrese trimise de avocatul meu ,dar in care nu am cerut actualizarea creantei si nici continuarea executarii, doar a informat executorul de hotararea data si noua suma.Incheierea executorul a comunicat o debitorului.debitorul a contestat actele,contestatie introdusa in 2022,a pierdut fondul,iar acum in apel in 2025 a venit si a invocat direct prescriptia dreptului material la actiune si prescriptia dreptului de a executa silit creanta pentru ca nu am facut cerere de actualizare a creantei si nici alte acte de executare si au trecut mai mult de 3 ani ,nulitatea incheierii de continuare a executarii silite facuta in 2022,la fond debitorul criticase faptul ca actualizarea creantei nu s a facut in baza art 628 cpc.Are voie sa invoce aceste prescriptii direct in apel?