Buna ziua, in data de 26.09.2025 a fost intocmit o nota de constatare la ora 12.58 de un politist local Sector 3, la ora 13:03 intocmit o dispozitie de ridicare pe motiv ca am stationat in intersectie. Am cateva probleme cu acestea si anume:
1. Pe nota de constatare se mentioneaza ca fapta constituie contraventie potrivit art 143 lit 1 din RAUUG 195/2002/R raportat la art 142 lit f din RAOUG 195/2002/R* si este santionat contravential cu amenda dar nu este nimic completat
2. locul mentionat in nota de constatare nu corespunde cu locul unde era parcata masina, mai mult se mentioneaza ca a oprit / stationat voluntar pe coltul intersectiei, pe dispozitia de ridicare se mentionaza ca am stationat in intersectie.
3. Pe nota de constatare se mentioneaza ca au fost efectuate poze urmand sa se efectueze verificari pentru stabilitarea identitatii acestuia, dar acestea nu au fost facute din moment ce in 5 min a fost intocmita dispozitie de ridicare.
4. Nota de constatare si pozitie de ridicare sunt scoase la imprimanta, semnatura politistului local este partial vizibila
5. Am trimis mail pentru a afla daca a fost intocmit un proces verbal de constatare a cotraventiei si sa-mi puna la dispozite pozele prin care masina era parcata in intersectie, dar am primit raspuns automat ca termenul este de 30 zile, dar am 15 zile sa depun contestatie....
Are rost sa depun o contestatie la primarie sau sa ma indrept direct la Tribunalul Bucuresti? Vrau sa-mi recuperez cei 1.000 lei pentru ridicare / transport / depozitare colectate de Primaria Sectorului 3, ridicarea fiind abuziva din cauza ca nu blocam intersectia si doar stationam pe trotuar la mai putin de 25m de intersectie conform 142 lit f din RAOUG 195/2002/R*, dar asta se putea rezolva cu o amenda nu cu ridicare.
Va multumesc anticipat