Incepand cu anul 1977, tatal meu a fost titularul unui contract de inchiriere pentru un apartament din Bucuresti, sectorul 2, situat intr-un bloc cu 8 etaje, 2 scari si aproximativ 50 de apartamente in total, apartament care facea parte din fondul locativ al statului. Prin transformarile care au avut loc dupa decembrie 1989, proprietarul apartamentului a devenit Primaria Municipiului Bucuresti.
Incepand cu anul 2007 tatal meu a incercat sa cumpere apartamentul in baza dreptului pe care il avea conform Legii 112/1995, Art.9
Solcitarea de cumparare nu a fost acceptate deoarece exista o cerere de restituire/despagubire formulata pentru adresa la care exista apartamentul, fiind precizate doar denumirea strazii si numarul, fara nici un alt detaliu despre scara, etaj sau numar de apartament.
De-a lungul anilor tatal meu a depus cel putin 8 cereri pentru cumpararea apartamentului si de fiecare data raspunsul a fost acelasi: exista dosarul administrativ nr. 21152 constituit in baza unei notificari depuse in data de 09.11.2021 in temeiul Legii 10/2001, "fara sa fie anexate act de proprietate, istoric de rol fiscal, acte de preluare/situatie juridica, alte documente care sa permita identificarea imobilului notificat" si "pana la completarea dosarului cu cele menti
onate anterior nu putem sa precizam daca imobilul ce face obiectul dosarului administrativ nr. 21152 se suprapune sau nu" cu cel solicitat pentru cumparare.
In anul 2025 tatal meu a incetat din viata iar eu, in baza dreptului legal, am depus la Administratia fondului imobiliar o cerere pentru transcrierea contractului de inchiriere pe numele meu. Cerere mi-a fost respinsa deoarece "detin in proprietate o locuinta". La scurt timp dupa respingerea cererii am primit o noti
ficare din partea AFI/PMB prin care mi se pune in vedere sa eliberez spatiul in termen de 5 zile.
Eu am dovezi destul de clare din care reiese ca notificarea privind revendicarea (nr. 3382/09.11.2011) in baza careia s-a constituit dosarul administrativ nr.
21152/12.11/2001 nu are temei. In acest context exista vreo abordare legala prin care sa arat ca a existat o tergiversare nejustificata din partea PMB in ultim
ii, cel putin, 18 ani in ceea ce priveste solutionarea acelui dosar iar acest fapt a afectat dreptul legal al tatalui meu de a cumpara apartamentul in care a l
ocuit cu chirie si ulterior dreptul meu legal de a mostenii acel apartament in calitate de fiu?
Va multumesc pentru orice indrumare posibila.