avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Valy8625

Activitate Valy8625

Este posibil sa gasesc pe la vreo instituție scrisă mai sus acea hotărâre de consiliu local sau acel proces verbal cu transferul sau schimbul de teren fata de cel scris in rolul agricol. La asemenea modificări aceste pv. sau hotărâri de consiliu local nu se trimit la județ, arhive naționale, prefectura, sau aceste documente se păstrează doar in primărie.
Buna ziua, am o problema mai delicată și nu stiu exact ce șanse de reușită as avea.
Începând cu anu 1990 sa restituit țăranilor pămînturile inapoi de la cooperativa agricolă, bunicul a primit aceeași suprafata dar in alta parte, timp de 35 de ani bunicul si părinți sau ocupat de acest pământ au plătit taxe si tot ce trebuie. Bunicul nu mai este de mult timp si mama de vreo 2 ani umbla pe la primărie sa scoată titlu de proprietate pe numele bunicului dar primarul nu vrea sa recunoasca ca noi avem avem pământ acolo. Problema este astfel, bunicul pe rolul agricol apare cu 3.5ha intr-o zona ,parcela, tarla unde noi nu avem posesie, noi in prezent avem posesie dar nu avem trecut pe rol agricol transfer sau schimb,nu apare. Din toate actele ce le deținem până acum avem un protocol de schimb de zone intre primarii unde bunicul apare ca proprietar in acel protocol împreună cu altii proprietari, noi apărem ca vecini in titlurile de proprietate a vecinilor din stanga si dreapta noastră, avem un pvpp pentru subvenție unde proprietarii din stanga si dreapta noastră apar ca vecini si la noi. Din cate se vorbește am vorbit cu oamenii din această parcelă unde avem pământ in prezent spun ei ca exista un proces verbal cu mai multi proprietari cu acest schimb de pământ unde apare si numele bunicului, dar cei din primărie nu-l gasesc ori nu vrea sa-l mai scoată. Exista si un plan ,schita cu toată zona respectivă si cu toti proprietarii de pe acea zona din 2009 unde apare si numele bunicului dar nu vor sa imi elibereze o copie. Ce as putea face si la ce instituții as putea sa ma adresez sa strâng documentele necesare sau ce anume pot cere de la ,Ocpi, Arhivele Naționale, Prefectura. Va rog dacă ne puteti sfătui cu o procedură de urmat sau ce as putea face treptat , la primărie m-am săturat să tot ma cert cu ei ,săi intreb ce trebuie facut si ei sa de-a din umeri. Va mulțumesc anticipat.