Am si eu o problema cu vecinul caruia trebuie sa-i dau servitute. Am un vecin care are casa in spatele casei mele. Trebuie sa-i aloc 3m de servitute din terenul meu. Vecinul nu locuieste acolo, de fapt, casa este abandonata, nu trece pe-acolo cu lunile.
Intrucat gardul si portile de la strada erau foarte vechi am fost nevoit sa le schimb. L-am instiintat de acest lucru si a zis ca da, ca f bine, dar nu-l prea intereseaza ca el nu sta acolo. In sensul ca nici nu a dorit sa contribuie. Nicio problema, am acoperit eu toate cheltuielile, si gardul a fost schimbat cu success. I-am zis sa ma contacteze cand are nevoie sa intre in curte, sa-i deschid poarta, si sa-i las si o cheie cu ocazia asta.
Pai ma trezii azi dimineata cu vecinul ca imi taie o bucata de poarta de intrarea(partea cu servitutea), pe motiv ca el vrea sa intre in curte. Mai precis taie o bucata din gard, cat sa poata baga mana pana la zavor. Practic acum orice om de pe strada poate sa bage mana si sa deschida poarta. In momentul cu pricina, portile erau larg deschise, ambele. Vanzatoarea de la magazin(jos am un magazin) era de fata si il ruga de 10 ori sa ma sune pe mine prima data. O ignora cu desavarsire si-si vazu de treaba. Toata scena se inregistra si pe camera, deci am dovezi.
Personal as vrea sa ma duc sa-i fac plangere pentru distrugere. Dar nu stiu daca legea e de partea mea.
Ma poate ajuta cineva din domeniu cu o informatie va rog? Sau poate cineva cu o situatie similara.
Inca cateva detalii: poartile, gardul si terenul sunt detinute in intregime de mine. Eu doar trebuie sa-i ofer acces (mai precis 3 m latime, sau cat tine o poarta, din cele doua care se deschid). Nu i-am restrictionat accesul in niciun moment vreodata. Gen nu mi s-a intamplat sa ma sune sa-i zic ca nu vreau sa-ti deschid portile ca n-am chef. Dinpotriva, i-am zis sa treaca sa ia cheia.