avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Activitate Jean132

Activitate Jean132

Sau daca as convinge acea persoana sa ii predau firmele, as scapa de atragerea pe persoana fizica? Avand in vedere ca e si procura la mijloc..
Adica daca scadenta a fost de exemplu in Iulie 2025 si eu am tot continuat sa platesc, se iau in calcul 5 ani din Iulie 2025 si abia dupa se va prescrie datoria? Sau cat timp platesc luna de luna la datorie se tot extinde termenul? De exemplu daca am platit acum in Octombrie, 5 ani din Octombrie 2025?

Multumesc de ajutor tuturor!

Alexandru Surcel a scris:

Nu, e vorba de data scadenței ultimei taxe rămase neplătite.

Adica pe masura ce platesti, termenul se tot extinde?

Carmencita Ene a scris:

Daca ati efectuat plati, prescriptia intervine de la data ultimei plati.

Nu, nu am fost momit cu nimic. Am avut incredere intr-o persoana apropiata si am ramas cu buza umflata, ma intereseaza daca se poate scapa sau nu din situatia data. Nu ma vindeam pe 1000 euro daca de aia va faceati griji.

+ ca daca era o inselatorie de genul ii puteam da in judecata

ibn a scris:

Cazul descris este tipic unei inselatorii de se practica. Dar cum nimic nu e gratis pe lumea asta infara de laptele matern, dumneavoastra ati dat procura gratis? De obicei din ce citesc la alte cazuri asta se face contra unui venit. Nu cumva ati fost momit cu o suma de bani? Asta pentru aviz amatorilor. Succes!

Madalina Pascu a scris:

Prescrierea datoriilor fiscale dupa 5 ani este altceva, daca nu vi s-au imputat la plata datoriile de catre anaf in acest termen s-ar fi stins. Atragerea raspunderii se poate dispune la cerere. Pentru o analiza completa, este necesar studiul actelor si a situatiei dvs detaliate.

Atragerea raspunderii este garantata in situatia data daca se depune cererea? Cine poate cere, lichidatorul sau creditorii?
Sarut mana! Adica o sa platesc pana la finalul vietii? Citisem ca dupa 5 ani datoria s-ar stinge dar de aia am venit sa intreb si aici sa stiu la ce ma astept. Ce acte ar putea face diferenta in situatia data? Nu am facut fraude sau evaziuni sau facturi fictive, doar nu am platit taxele si TVA-ul si am incercat sa redresez situatia firmelor cu speranta ca intr-un final voi reusi sa achit sumele datorate. Am platit angajatii, materiale, etc.

Avand in vedere ca suma este mare, nu se face automat atragerea raspunderii? Ce sanse am sa ies din situatie fara asta. Sunt tanar si nu meritam sa ajung aici!

Care sunt situatiile respective pentru care se face atragerea raspunderii personale si de ce anume depinde ( judecator, lichidator, avocati, anaf )?
Buna ziua. Daca am 2 firme cu datorii pe una 73.000 euro si pe cealalta 30.000 euro si nu am platit TVA-ul si taxele catre stat in ultimii 3 ani si urmeaza sa le dau in insolventa si urmeaza falimentul, ce sanse am sa scap de atragerea raspunderii pe persoana fizica? Se poate face ceva prin lichidator sau avocat? Sau e obligatoriu sa iau atragerea raspunderii pe persoana fizica in situatia data? Firmele au fost gestionate de altcineva, a avut procura de semnatura. Vreau sa scap din situatia data fiindca sunt la pamant, foarte stresat. Am gresit fiindca eram copil abia facusem 18 ani si cineva a profitat de increderea mea. Am inceput sa platesc din datoriile respective, am trimis cam 6000 euro in ultimele 6 luni, conteaza la tribunal asta?

Daca se cere atragerea raspunderii personale, va trebui sa platesc pentru tot restul vietii mele la asta? Sau dupa un anumit timp se va stinge datoria chiar daca e neplatita?

Help?