avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Activitate JV7LNZKB

Activitate JV7LNZKB

Întâmpin urmatoarea situatie….eu locuiesc in străinătate de aproape 12ani, dar am mostenit de la parinti proprietatea cu o parte din gradina cealaltă jumatate aparținând surorii mele. Tatal meu locuiește pe proprietate cu drept de uzfruct viager in casa de vara care a fost construita de parintii mei mai bine de 35de ani ca si o extensie la magazie de lemne. Acum 4 ani un vecin a cumpărat pamantul de langa casa de vara si si-a construit la aproximativ 2.80m o magazie declarată si pt care a primit autorizatie ca si anexa gospodărească dar o foloseste ca si magazie de materiale de construcții cu scop comercial dovada fiind pancartele din dreptul porții dansului. Nu acesta e motivul principal ci faptul ca recent a dat jos gardul ce ne desparte sa construiască un alt gard pe banii lui. Pentru ca nu e drept s-a gandit sa intre pe proprietatea mea. Am primit pozele si video de la sora mea, de unde se vede clar gardul dat jos si in spatele grădinii o alta construcție recent construita pe hotar. L-am intrebat daca are autorizatie si de ce a construit fara sa imi ceara acordul. In special ca e construita langa anexa vecinului din spate si umbreste toata zona din spate. Intrebare la care a evitat raspunsul. L-am rugat sa puna gardul inapoi care l-a pus in cele din urma dar nu la fel cum era de stabil. Si cu privire la constructia din spate l-am rugat sa sparga zidul si sa il construiască la 3m distanță legală. Dansul mi-a spus ca ma asteapta sa ma intorc la vara si sa construim gardul impreuna. Gardul a fost in regula nu a fost nici o problema, el a dat jos o parte sa isi bage cainii in gradina noastră anul trecut fara permisiunea mea pe o perioadă scurta si de asemenea cand a construit anexa din spatele gradinii pe mejda. Tin sa menționez ca am incercat sa ma inteleg cu el pe cale amiabila fara nici o amenințare si i-am explicat ca in momentul de fata nu vad nici un motiv pt schimbarea gardului care a fost in regula. Si-a permis sa faca toate aceste lucruri stiind ca tatal meu e imobilizat la pat si nu poate sa isi dea cu parerea si de asemenea ca eu nu locuiesc in Romania, Problema e ca dansul a inceput sa ma ameninte ca inchide singurul geam care da spre gradina lui unde este o mica bucatarie din casa tatalui meu. Nu vreau sa ajung la judecata , dar mi se pare incorect ceea ce-a facut vecinul si as vrea sa stiu daca ar fi alte optiuni in afara de al da in judecată sau rezolvarea pe cale amiabilă care se pare a fi imposibilă in momentul de fata. Daca ar fi sa aleg calea legala as avea castig de cauză? Va multumesc anticipat pentru raspuns.