avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate Nantes

Activitate Nantes

Buna ziua ! Va mulțumesc foarte mult pentru completarea dumneavoastră si da, tot așa reiese si din prevederile art. 153, alin (1), lit. a) si (2) din Legea nr. 227/2015 actualizata prin Legea nr. 141/2025 dar efectiv, ori Casa Sectoriala de Pensii a MAI nu vrea ori ......nu știu ce sa mai înțeleg dar cert este faptul ca nu voi lăsa lucrurile așa. Eu am făcut si fac dovada palpabila ca nu mai locuiesc pe teritoriul României din anul 2010 si ca, sunt asigurat din toate punctele de vedere! O zi minunata si doar sănătate va doresc .
Buna ziua! Am si eu o speță destul de simpla dar care, este neglijata voit sau nu, de către o entitate a statului roman. Pe scurt : sunt ofițer de politie in rezerva si sunt stabilit in Franța din anul 2010, definitiv. Evident ca, aici îmi desfășor activitatea, aici plătesc toate "dările" către statul francez, lucru firesc, normal si logic. Deci, tot aici, plătesc si ASIGURAREA SOCIALA, care cuprinde implicit si asigurarea de sănătate. Aici intervine si problema mea : primind pensia din România din partea MAI, recte, Casa Sectoriala de Pensii a MAI, plătesc si CAS-CASS si in România, FARA CA EU SA BENEFICIEZ DE NICIUN SERVICIU MEDICAL, ASISTENTA MEDICALA SAU MEDICATIE, adică plătesc pentru NIMIC ! In concluzie, eu plătesc o DUBLĂ ASIGURARE DE SANATATE IN DOUA TARI MEMBRE UE dar numai un singur stat, îmi asigura in totalitate asigurările sociale. Va rog respectuos, daca v-ați mai întâlnit cu aceeași speță, daca aveți cunoștințe juridice care-ar putea soluționa problema mea, sa-mi spuneți si mie cam care-ar fi modalitatea, calea legala prin care-aș putea rezolva aceasta problema si care, după câteva căutări din parte-mi, aceasta plata este total in afara legii. Va mulțumesc din suflet si anticipat, pentru orice sfat, îndrumare, care are la baza o procedură legala din partea dumneavoastră. Cu stima,