avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Activitate aeg

Activitate aeg

Titlului de proprietate - act care atestă proprietatea pentru apartamente, în vederea întabulării. - asadar nu este acelasi lucru cu acel contract de vanzare-cumparare, altminteri nu ar exista 2 sintagme diferite. Actul de vanzare-cumparare NU se poate intabula !
imi pare rau sa va spun, dar contractul de vanzare-cumparare, NU este titlu de proprietate, altfel nu ar exista 2 sintagme diferite !
"Titlului de proprietate - act care atestă proprietatea pentru apartamente, în vederea întabulării."
Am contract de vanzare-cumparare, am contrct de imprumut pentru plata in rate, am adeverinta ca am achitat apartamentul. Niciun act nu este facut prin notariat. Intrebarea mea era cum intru in posesia actului de proprietate. Presupum ca act de proprietate nu este acelasi lucru cu contract de vanzare-cumparare. Unde sa ma adresez pentru obtinerea actului de proprietate, sau titlu de proprietate sau cum s-o chema.
Buna seara,
Am un apartament la bloc, cumparat inainte de 1989. Cum si de unde pot obtine titlul de proprietate, va rog ? Ce acte sunt necesare ?
Daca exista vreun site unde pot gasi explicatii, v-as fi recunoscatoare daca mi l-ati inndica. Sau spuneti-mi va rog, de unde sa inep.
Cu toate ca blocul in care domiciliez a fost predat catre proprietari, in anul 1980, in decizia de impunere se specifica anul 1992, ca fiind data de construire.

Intrebarea mea este daca valoarea impozitului perceput, depinde de vechimea blocului :-)
Am fost zilele trecute la judecatoria Campina, cu o cunostinta, care in calitatea sa de reclamant intr-un dosar, a vrut sa-si vada dosarul. Cei de la arhiva i-au spus ca nu poate sa-si vada dosarul decat cu un avocat.

Intrebare: exista vreo lege care obliga reclamantul sa-si aduca un avocat la judecatorie, pentru a-si vedea dosarul ?
Nu intamplator am pus ""n-a observat nicio deficienta"", in ghilimele. Sigur ca suma nu s-a sustras peste noapte, am aflat de la expert decand am inceput sa platim penalizari la facturi si am aflat ca ceva nu este in regula, doar in momentul in care ne-a fost oprita furnizarea apei calde.

Problema este ca administratorul a refuzat in mod constant, sa prezinte presedintelui facturile si documentele de plata din fiecare luna, iar lista de plata a intretinerii, pe fiecare luna, era semnata NUMAI de administrator. Nu am facut mare caz la vremea respectiva, pentru ca domnul in cauza era vecinul nostrum decand s-a dat in folosinta blocul (1980), era un domn respectabil, director pe la 23 august, si dupa ce a iesit la pensie, a fost rugat sa preia administratia blocului, intrucat vechiul admin s-a mutat din bloc.
Nu cunoastem in ce masura verifica cenzorul documentele, pentru ca refuza sa ne dea explicatii si cum spuneam, presedintele n-a avut niciodata acces la dosare.
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate, cenzorul "n-a observat nicio deficienta", eventual au impartit ce-au furat ...
Fostul administrator al asociatiei de locatari, a furat niste bani, aproape jumatate de milliard de lei vechi. Ne-am dat seama ca se intampla acest lucru, intrucat la un moment dat ni s-a oprit furnizarea apei calde. Apoi am aflat ca platisem penalizari la diversi furnizori de utilitati, desi nu aveam niciun locatar restantier.
Apoi am angajat si platit un expert contabil si am aflat suma care ne-a fost furata. Administratorul a fost nevoit sa predea gestiunea din motive de sanatate, altfel nne-ar fi furat in continuare

Am convocat o adunare generala pentru a stabili daca depunem plangere civila sau penala. La aceasta adunare, fostul administrator, impreuna cu amicul sau (tot membru al asociatiei) au provocat fel de fel de discutii in afara subiectului, cu multa galagie si scandal, astfel incat nu s-a putut lua nicio hotarare.

Intrebarea mea este urmatoarea: comitetul asociatiei poate lua hotararea de a-l da in judecata ? este legala luarea unei astfel de hotarari de catre comitetul executiv ? sau o astfel de hotarare este obligatoriu de a fi luata de adunarea generala ?

Va multumesc.
Va multumesc pentru raspunsuri, doar ca acum sunt putin confuza. Aici mi se spune cum ca notiunea de "conventie" nu mai exista, ori noi avem cu "angajatii" tocmai conventii. Am sa incerc sa caut acel calculator de salarii sa vad ce rezulta de-acolo.

Da, am incercat si cu acel calculator de salarii, doar ca este facut pentru salariati, se prevad bani si pentru fondul de concedii si altele, care nu exista pentru conventii civile, deci nu-mi foloseste la nimic. Va multumesc oricum.