avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate paul_anita

Activitate paul_anita

In urma cu 2 ani am imprumutat unor rude o suma de bani cu care si-au cumparat un apartament. Am convenit impreuna cu acestia ca dupa ce il vor imbunatati si il vor vinde sa imi ramburseze suma de bani pe care le-o imprumutasem.
Astazi am aflat ca cei doi divorteaza si ca respectiv fac si partaj. Pot eu sa fac cerere de interventie in cadrul actiunii lor de divort si partaj pentru a-mi recupera banii? Ei spun ca nu au banii dar ca sunt de acord sa-mi dea apartamentul pentru care i-am imprumutat cu banii dar ca sa facem ceva sa ocolim taxele notariale pe care le-ar presupune un contract de vanzare cumparare.
Răspuns la discuția permis de sedere
Va multzumesc pentru raspuns.
mai este o problema, eu nu am foarte multi bani pentru a desfasura o activitate comerciala asa cum spune legea cu investirea unor sume de 30000 euro. eu as vrea sa functionez ca persoana fizica autorizata sau cam asa ceva. se poate?
Am fost casatorit cu o romanca. Acum am divortat. Eu sunt cetatean turc. Am carte de rezidenta pentru reintregirea familiei prin prisma faptului ca la data eliberarii acestuia eram casatorit cu o romanca. Acum in urma divortului mi-a fost acordat drept de vizita pentru copilul meu minor aflat in Romania in fiecare week-end de vineri pana duminica atunci cand ma voi afla in romania si cate o luna de zile in timpul vacantei de vara.
Intrebari:
1. dupa divort trebuie sa predau autoritatilor consulare din Turcia cartea mea de rezidenta care nu este inca expirata?
2. cum procedez in cazul in care predau cartea de rezidenta sa beneficiez de dreptul meu conferit de instanta de judecata de a avea legaturi cu copilul meu minor aflat in Romania?
3. de asemenea ma gandesc sa-mi deschid o afacere in RomANIA ca persoana fizica eu in Turcia fiind electrician si depanator de electrocasnice. Se poate acest lucru sau nu si cum se procedeaza!
multzumesc.
Am un prieten cetatean turc. |Este casatorit cu o romanca de-a noastra si au impreuna un copil in varsta de 5 ani.
Astazi a avut prima infatisare la divort, sotia lui a introdus actiunea. El nu s-a prezentat dar a trimis intampinare si cerere reconventionala ca sa aiba drept de vizita la copil.
Tot astazi, mai exact acum vreo cateva ore l-a sunat sotia si i-a spus ca s-a terminat divortul. Este posibil ca divortul sa se termine de la prima infatisare cand au copil minor? Cum s-a stabilit ce pensie are de platit el, cetatean turc, angajat in Turcia daca nu s-au cerut relatii in acest sens de la angajatorul sau? Daca el a cerut drept de vizita instanta nu trebuia sa tina cont de cererea sa si sa dispuna in acest sens efectuarea unei anchete sociale si in Turcia, spun asta pentru ca el a cerut ca 1 luna pe an in timpul vacantei de vara sa-si poata lua copilul la domiciliul sau in Turcia?
Astept opiniile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Am sa va relatez o poveste deosebit de socanta a unei cunostinte pe care o am. As dori sa imi dati o solutie de rezolvare a acestei probleme.
Pe scurt cunostinta mea a plecat anul trecut in Italia insotita de fiul ei minor in varsta de 4 ani sa gasesca de munca. Acolo pentru ca nu se descurca a fost sfatuita de catre alti romani sa apeleze la un centru care dadea ajutor in sensul de a oferi cazare si masa, centru guvernat de biserica italiana. Dupa scurt timp cunostinta mea si-a gasit de lucru continuiand sa locuiasca la aceasta asociatie. Cand a dorit sa paraseasca acest centru nu i s-a permis sa isi ia si copilul. Mama a revenit in Romania in septembrie 2010 dupa ce a dat la acest centru o declaratie ca va reveni sa isi ia copilul dar intre timp s-a trezit data in judecata in luna noiembrie in Italia pentru ca, copilul ei sa fie dat spre adoptie de statul italian. Procesul a fost castigat de statul italian care a considerat ca copilul a fost abandonat si deci poate fi dat spre adoptie. Acum cunostinta mea a declarat recurs in Italia. Mentionez ca persoana despre care povestesc este divortata si ca minorul i-a fost incredintat ei spre crestere si educare.
Ce se poate face?
Buna ziua,
Acum ceva timp am girat pe cineva care a luat un credit. Aceasta persoana nu a mai platit creditul care de altfel este garantat de catre imprumutat si cu o garantie reala - un imobil.
Si eu am un credit la care sunt cu ratele la zi. Astazi m-am dus la banca mea sa platesc creditul meu si surpriza, am poprire pe cont pentru cel pe care l-am girat. Banca mea spune ca nu poate sa-mi ia mie rata pe care trebuie sa o platesc pana nu se ridica poprirea.
Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cum trebuie sa procedez in acest caz? Eu nu vreau sa fiu declarat restant la creditul pe care il am si sa se porneasca impotriva mea vreo executare silita atata timp cat pana acum eu am fost un tip corect si punctual in ceea ce priveste creditul meu. De ce sa mi se sparga mie in cap oalele nevinovat pentru altul. Banca de la care a luat creditul cel pe care l-am girat nu trebuia sa faca executare pe imobilul pus garantie cand s-a luat creditul?
Va multumesc pentru raspunsuri anticipat!
am semnat in favoarea bancii pentru obtinerea unui credit 1 BO in alb ca avalist.
La scadenta creditului nu am avut banii in cont. Ce va face banca pentru a ma executa silit in baza acelui BO avalizat de mine? Trebuie sa imi faca somatie?
Răspuns la discuția executare silita
Cum adica daca cineva nu are vreun drept de preferinta asupra imobilului?
Banca cand se incheie contract de ipoteca in vederea garantarii creditului pe care vreau eu sa-l obtin nu are un asemenea drept? Si daca as plati ratele mele ar putea banca persoanei pe care am girat-o sa ceara executarea imobilului pe care eu vreau sa il achizitionez cu credit?
Buna ziua,
Am si eu o intrebare!
Acum ceva timp in urma am girat, ca garant fidejusor, pe cineva care a luat un credit din banca. Acesta nu a mai platit si acum sunt somat eu sa platesc.
Acum vreau sa imi cumpar un imobil printr-un credit bancar.
Poate fi executat acest imobil ca si bun al meu personal daca eu la banca de la care iau creditul pentru achizitionarea imobilului sunt cu ratele la zi?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
As dori sa deschid proces impotriva bancii care refuza sa elimine in conformitate cu OG 50/2010 comisionul de risc din contractul de credit.
Ce fel de actiune trebuie sa formulez? Imi poate sugera cineva vreun model?