avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
Am si eu o intrebare!
Acum ceva timp in urma am girat, ca garant fidejusor, pe cineva care a luat un credit din banca. Acesta nu a mai platit si acum sunt somat eu sa platesc.
Acum vreau sa imi cumpar un imobil printr-un credit bancar.
Poate fi executat acest imobil ca si bun al meu personal daca eu la banca de la care iau creditul pentru achizitionarea imobilului sunt cu ratele la zi?
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 13:20, 25 Februarie 2011
daca giratul dvs. este insolvabil, veti putea fi urmarit pt creanta sa, cu toate bunurile ce va apartin!in privinta imobilului trebuie vazut daca altcineva nu are un drept de preferinta asupra acestuia!
Cum adica daca cineva nu are vreun drept de preferinta asupra imobilului?
Banca cand se incheie contract de ipoteca in vederea garantarii creditului pe care vreau eu sa-l obtin nu are un asemenea drept? Si daca as plati ratele mele ar putea banca persoanei pe care am girat-o sa ceara executarea imobilului pe care eu vreau sa il achizitionez cu credit?
banca cealalta va face sigur asta. Cand va fi casa ta atunci va incepe dansul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusiune vs. ipoteca | urgent maque maque Buna ziua, Va rog sa imi oferiti un sfat cu privire la urmatoarea situatie: Sunt administrator la un SRL aflat in insolventa. In urma cu 3 ani, am ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit irina_p irina_p Buna ziua, as dori un raspuns la situatia in care se afla sora mea. Sora mea si cumnatul meu au facut un imprumut la nabca in 2007 apoi au plecat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt.credit negarantat alexia2004 alexia2004 Buna seara, ziceti mey si mie, cum e treaba cu executarea asta silita: daca am un credit garantat cu ipoteca, pe un imobil a carei valoare (actuala) este mai ... (vezi toată discuția)