Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog, este normal sa adaugi in certificatul fiscal ca obligatie fiscala de plata la budget, datoriile ce provin din contractul de inchiriere locuinta sociala? Obligatia de plata este civila izvorata dintr-un contract de locatiune, reglementat de Codul Civil,prin urmare, datoriile provenite din chirii, nu au nicio legatura cu taxele si impozitele, acestea fiind datorii de natura comerciala deci nu pot fi incluse in certificatul fiscal?? Va rog daca ma puteti ajuta.
Multumesc mult pentru ajutor, am gasit si eu slidurile acestea, insa nu am fost sigura daca sunt cotele corecte. Calculand cotele acelea am ajuns la o suma totala de 826.8 la o medie de nr de zile de 365 X 7 ani = 2555 si mi s a parut un rezultat prea mic.
Am gasit insa, un calculator pe siteul unei firme de experti contabili, pe care probabil o sa i si contactez, si suma totala a accesoriilor ajunge la 931 lei pana la data de 19/07/2022. Trebuie sa mentionez ca am pus data scadentei in 15.03.2015 pentru a nu ma complica, deci probabil penalitatile sunt si mai mici.
Totalul de dobânzi și penalități acumulate pentru datoria de 1.078lei în perioada 15.03.2015 - 19.07.2022 ( 2.683 zile ) este de 931lei .
DOBÂNZI 610 lei:
94 lei291 zile (15.03.2015 - 31.12.2015)+0.03% dobândă pe zi
516 lei2.392 zile (01.01.2016 - 19.07.2022)+0.02% dobândă pe zi
PENALITĂȚI 321 lei
63 lei 291 zile (15.03.2015 - 31.12.2015)+0.02% penalitate pe zi
258 lei 2.392 zile (01.01.2016 - 19.07.2022)+0.01% penalitate pe zi
Nu inteleg cum a putut primaria genera o valoare a penalitatilor in cuantum de 17894, cu aproximativ 19 ori mai mare.
M-am gandit ca datorita faptului ca datoria provine din neplata chiriei(locuinta sociala) are conduce la asemenea sume, dar dobanda si penalizarile au aceasi cota.
Buna ziua,
Obligatii fiscale persoane fizice, debit restant perioada: 15.03.2015/15.01.2016
1078 lei
Accesorii calculate pana la data emiterii instiintarii de plata emisa in data de 19.07.2022
17894
Nu au fost niciodata emise decizii de impunere sau instiintari de plata pana la data de 25.01.2022.
Ma poate ajuta cinvea cu formula de calcul a accesoriilor? Vreun calculator de incredere online?
Va multumesc mult,
Multumesc mult, m-am referit la un avocat specializat pe drept fiscal asta pentru a indica din start nevoia mea, inteleg, formularea nu este cea mai potrivita. Si eu imi doresc sa identific un avocat sa accepte o asemenea speta. Nu tin neaparat sa scap de vreo datorie legitima. Doresc clarificarea si certitudinea debitului, eventual plata in rate si sa mi se elibere ze un certificat fiscal pentru a imi rezolva problema la cadastru. Din cate am auzit se poate elibera certificat - cu mentiunea ca debitul respectiv este in litigiu.
Va multumesc inca odata pentru timpul acordat.
Buna ziua,
As avea si eu nevoie de un avocat fiscal pentru obtinerea unui certificat fiscal cu datorii. Am o mostenire dupa tata si am nevoie pentru cadastru de un certificat fiscal. Mi s-a emis o nota de plata cu un debit de 19000 ramasite si dobanzi, fara debit principal. Inteleg ca primaria este obligata sa emita un certificat fiscal chiar daca sunt datorii, dar sunt sigura ca ma voi lovi de refuz, si nu prea este timp.
1. Cred ca datoria impusa nu este una reala. Tatal meu a locuit intro casa sociala unde platea chirie. Avea si pensie de handicap deoarece suferea de cancer.
2. Presupusul debit cred ca este prescris - au trecut 6 ani de cand a decedat tata.
Va rog frumos sa imi trimiteti un mesaj in privat daca ma puteti ajuta.
Va multumesc mult pentru raspuns, am avut domiciliul in sect.6 cu mult timp inainte de a semna contractul de leasing(tittlul exercutoriu), la momentul demararii executarii silite avand domiciliul in sect.5.
Executorul judecatoresc a obtinut incuviintari de executare silita de la toate judecatoriile din Bucuresti.
Acum, dupa 1 an si 37 de zile de la data ultimei cereri de staruinta a creditorului a demarat din proprie initiativa executarea prin poprire asupra unui cont fara bani in el(nici nu mi amintesc sa fi avut cont la banca respectiva, am cerut bancii o copie dupa contract).
Repet, acesta a continuat executarea silita fara cererea expresa a creditorului.
Dosarul este din 2010, nu au existat acte de executare sa intrerupa perimarea/prescriptia, decat o cerere de a mea pe care am trimis o in 2015 ..sa constate executarea silita perimata si prescrisa.
Buna ziua, ce mai faceti? Doresc sa contest incuviintarea executarii silite pe motiv de necompetenta teritoriala. Ma puteti ajuta cu un sfat in sensul asta?
Deci:
" În cazul în care cererea de încuviinţare a executării este îndreptată la o instanţă necompetentă din punct de vedere teritorial, având în vedere că necompetenţa are caracter exclusiv, aceasta va fi invocată din oficiu de instanţă, care îşi va declina competenţa în favoarea instanţei de executare competente, prin încheiere nesupusă niciunei căi de atac [art. 132 alin. (3) CPC]. Prin urmare, dosarul va fi trimis de îndată instanţei de executare competente, nefiind necesară formularea unei noi cereri de încuviinţare a executării silite de către executorul judecătoresc.
Prin urmare:
Dacă cererea de încuviinţare a executării silite este soluţionată de o instanţă necompetentă, debitorul va putea invoca neregularitatea pe calea contestaţiei împotriva încheierii de încuviinţare a executării [art. 712 alin. (3) CPC]. Nulitatea care intervine în această situaţie este una necondiţionată, potrivit art. 176 pct. 3 CPC, şi va afecta atât încheierea de încuviinţare, cât şi toate actele de executare îndeplinite, potrivit art. 179 alin. (3) din acelaşi cod, neputându-se considera că acestea ar avea o existenţă de sine stătătoare. În acest caz, ulterior admiterii contestaţiei la executare, executorul va trebui să solicite o nouă încuviinţare a executării silite de la instanţa de executare competentă.
Raportat la situatia mea, treburile stau in felul urmator: