avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... debit chirie locuinta sociala - datorie fiscala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

debit chirie locuinta sociala - datorie fiscala?

Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog, este normal sa adaugi in certificatul fiscal ca obligatie fiscala de plata la budget, datoriile ce provin din contractul de inchiriere locuinta sociala? Obligatia de plata este civila izvorata dintr-un contract de locatiune, reglementat de Codul Civil,prin urmare, datoriile provenite din chirii, nu au nicio legatura cu taxele si impozitele, acestea fiind datorii de natura comerciala deci nu pot fi incluse in certificatul fiscal?? Va rog daca ma puteti ajuta.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Februarie 2023
ancut75, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancut75 , utilizator 09:51, 2 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca detineti debite in evidenta catre stat sau unitatile din subordine,acestea pentru recuperare debite au dreptul sa informeze oficial autoritatea fiscala teritoriala
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot gasi ce fel de creanta este chiria in baza unui contract de inchiriere cu o primarie? este creanta fiscala ? glo glo am incheiat un contract cu o primarie . vreau sa stiu unde gasesc reglementarea ca chiria nu este creanta fiscala ? exista un anume tratat care defineste caci ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament bloc catre o firma elyn elyn Buna ziua, Daca se inchiriaza un apartament unei firme, cu scopul de a servi ca locuinta pentru angajatii acelei firme, ce acte sunt necesare si daca expun ... (vezi toată discuția)
Inchiriere locuinta - cum se face din punct de vedere legal? aleodor27 aleodor27 Care sunt pasii pentru inchirierea unei locuinte, din puct de vedere legal. (vezi toată discuția)