avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate el_grande

Activitate el_grande

Discuție Impozitare
In anul 2000 am construit un magazin cu o suprafata utila de 19mp, asta a fost si este singura lui destinatie. Cum se procedeaza cu noua lege de impozitare? Si daca sunt persoana cu handicap accentuat ce facilitati am?
Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri din activitati independente mai platesc CAS conform noului cod fiscal 2016?
Răspuns la discuția Problema ingrijire parinti
Are pensie in valoare de 350ron iar la azil trebuie sa aibe suma de 1000ron. E paralizata pe partea stanga, ea fiind si stangace nu poate sa faca mai nimic.
Cu multi ani in urma cand mama mea acum in varsta de 69 de ani era sanatoasa, din cauza unor anumite neintelegeri care au existat intre noi mi-a facut evacuarea. Intre timp eu m-am casatorit iar soarta a facut ca fiica mea sa se nasca cu un handicap foarte grav atat fizic cat si mental. Situatia mea financiara este foarte grea iar acum cateva luni si mama mea a facut o paralizie si nu poate sa se intretina singura. Imi face mici scandaluri ma discuta tuturor ca nu am grija de dansa. Eu nu pot sa-mi asum raspunderea iar aceasta ma ameninta ca ma da in judecata. Stiu ca moral asa ar fi sa ai grija de parintele tau, dar tinand cont de situatia mea nu stiu cine are dreptate si cine nu.? Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra
Discuție Tanar somer
Tanar somer 26 ani. Ce beneficii am daca imi infiintez o firma. Depinde de domeniul de activitate? Trebuie sa-mi infiintez un SRL sau II?
Doresc sa-mi infiintez un PFA si as vrea sa stiu ce registre trebuiesc completate pentru contabilitatea primara?
In cat timp esti obligat sa pornesti afacerea de la primirea autorizatiei?
sora mamei mele si-a transformat locuinta in spatiu de alimentatie publica, terasa. Si doresc ca de acest spatiu sa ma folosesc eu (nepotul lor) fara nici un fel de pretentie. Ce este de facut?
Discuție Alocatie
Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania?
Anul trecut am depus actele pentru transformarea unui spatiu de locuit in spatiu de alimentatie publica. A mers foarte greu. Am obtinut: certificatul de urbanism, avizul de mediu, avizul de la sanepid, urmeaza sa obtin si avizul de la pompieri. Ce urmeaza apoi?
Din motive financiare situatia s-a schimbat, nu pot merge mai departe sa si pot deschide, imi pare rau sa renunt la a nu mai termina actele de transformare, insa nu stiu la ce ma pot astepta. Nu stiu ce fel de impozit voi plati la anul ? pentru locuinta sau pentru spatiu de alimentatie publica?