avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare

In anul 2000 am construit un magazin cu o suprafata utila de 19mp, asta a fost si este singura lui destinatie. Cum se procedeaza cu noua lege de impozitare? Si daca sunt persoana cu handicap accentuat ce facilitati am?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 22:04, 14 Martie 2016
Este clădire nerezidenţială aflată în proprietatea dvs.
Trebuie să depuneți declarația Model 2016 ITL001.
Citiți acest articol:
www.avocatnet.ro/content/art...

Impozitul se va calcula prin aplicarea unei cote cuprinse între 0,2-1,3% (în funcţie de decizia consiliului local) asupra valorii:
-rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii cinci ani anteriori anului de referinţă, respectiv perioada 2011-2015(Dvs trebuie să faceți reevaluare).
-lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii cinci ani anteriori anului de referinţă;
-valoarea care rezultă din actul prin care se transferă dreptul de proprietate, în cazul clădirilor dobândite în ultimii cinci ani.

Persoanele cu handicap accentuat beneficiază de scutire la plata impozitului pe:
- clădirea de domiciliu(cod fiscal,art 456,alin1, lit.t)
-terenului aferent clădirii de domiciliu(cod fiscal art.464,alin 1, lit.t)
- a unui singur mijloc de transport aflate în proprietatea dvs sau coproprietate la alegerea dvs(cod fiscal 469, alin 1, lit.b)
[ link extern ]
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Impozitare imobil nuti_m nuti_m Buna ziua, In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie. Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri agricole Da. Dani Da. Dani Pentru clădirile nerezidentiale proprietatea unei întreprinderi individuala se face reevaluare o data la 3 sau 5 ani? (vezi toată discuția)