avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Activitate nt01mus

Activitate nt01mus

Discuție decizia finala
Buna ziua!
Am facut contestatie impotriva unui proces verbal de contraventie, iar la data de 10 aprilie 2009 s-a admis cererea.

Intrebarea mea este: ce trebuie sa fac in continuare pentru a anula procesul verbal? Am inteles ca trebuie sa merg la finante cu hotararea definitiva. Dar aceasta hotarare definitiva trebuie sa o iau eu de la judecatorie sau mi se va trimite prin posta?

Multumesc.
Buna ziua!
Am primit de curand acasa un plic care contine copia unui proces verbal cu amenda in baza legii 61/91.
La "a savarsit urmatoarele" domnii agenti au completat in felul urmator: "La data mai sus mentionat a consumat bauturi alcoolice pe Sos. N.... impreuna cu alte persoane, a tulburat ordinea si linistea publica prin strigate si tipete". Procesul verbal l-au completat in lipsa mea, fara sa ma instiinteze despre acest lucru. Mai eram cu inca 4 persoane, dintre care una era in stare de ebrietate si a cam facut un pic de scandal exact cand trecea prin fata unei sectii de politie.
Problema sta in felul urmator: eu nu am baut nimic pentru ca eram sofer si chiar atunci ma indreptam spre masina, domnii agenti au vazut cand m-am urcat si am plecat, si in plus eu nu am facut galagie, nu am tipat nu am strigat...
Vreau sa ma ajutati sa formulez o contestatie si sa ma indrumati daca trebuie sa o depun la sectia de politie de la care fac parte agentii respectivi sau sa o trimit direct la judecatorie.
Eu am scris in felul urmator si va rog sa ma corectati daca ceva nu e formulat corect sau daca mai trebuie ceva adaugat:

Către Judecătoria Iaşi,

Subsemnatul A. R., domiciliat în ......................., posesor al C.I. seria ... nr. ............, formulez plangere împotriva procesului verbal de contravenţie seria ...... Nr. .............. din data de 09.01.2009 încheiat de către IPJ Iaşi -..........(?aici nu stiu daca trebui sa scriu si sectia de politie sau las doar IPJ Iasi) , solicit anularea procesului verbal de contraventie.

Motive:
- În principal solicit anularea procesului verbal contestat intrucat nu ma fac vinovat de acuzatiile care mi se aduc.

În fapt, la data de 09.01.2009, in jurul orei 23.30 mă deplasam dinspre scara blocului ______________ spre autoturism, care era parcat in faţa Secţiei 6 Poliţie. In spatele meu mai erau cateva persoane, una dintre acestea manifestandu-se intr-un mod pe care domnii agenti de la Sectia 6 Politie l-au considerat ca ar tulbura ordinea si linistea publica. Autosesizandu-se, ne-au oprit pe toţi şi ne-a cerut sa ne legitimam. Bineinteles ca nu am refuzat cererea si i-am inmanat actul de identitate agentului de politie. Acesta a notat datele intr-un carneţel, iar eu m-am urcat la volanul maşinii aşteptand să se clarifice problema cu celelalte persoane. După ce şi restul persoanelor care ma însoţeau au urcat in autoturism, am plecat, menţionez că eu am condus autoturismul. Acuzatiile care se aduc la adresa mea prin acest proces verbal sunt false, întrucat eu nu consumasem băuturi alcoolice si nu am deranjat in nici un fel ordinea sau liniştea publica. Aceste fapte pot fi confirmate de către numitii: ________________________ (ii pun pe ceilalti 3 care nu au facut galagie) prezenti la eveniment.
La data de 02.02.2009 am primit prin poşta copia procesului verbal. Subliniez faptul că nu am refuzat să semnez sau să primesc procesul verbal întrucat nici nu am fost înştiinţat de către agentul de poliţie că se va completa un proces verbal pe numele meu.

În drept, invoc dispoz. O.G. 2/2001. În dovedirea celor aratate solicit proba cu înscrisuri si proba cu martori.
Solicit ca IPJ Iaşi să depună la dosar documentaţia care a stat la baza întocmirii procesului verbal de contravenţie.
În baza art. 242 Cod Procedura Civila, solicit judecata în lipsă. (? e bine sa solicit asta, nu prea as vrea sa pierd timpul pe la judecatorie)
Anexez prezentei copia procesului verbal contestat.
Întrucat in perioada urmatoare voi locui temporar la adresa: .......................... doresc să primesc corespondenţa la această adresă. (este alta adresa decat cea din buletin pe care nu am mutatie. Este luata in considerare acest fel de cerere?)

...02.2009


Va multumesc si astept indrumari de la dumneavoastra.