avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Activitate Hetzer

Activitate Hetzer

Multumesc mult pentur acest raspuns, este exact ce aveam nevoie sa stiu.

Mai ramane doar o ultima intrebare - in ce lege/hotarare de guvern apar, penrtu referinta, conditiile stipulate de dvs. mai sus?
Sa fiu mai exact: cum se poate face trecerea de la sistem real la norma fixa?

Este posibil sa fac aceasta trecere la un an de la infiintarea PFA si intrarea in sistem real?
In ce conditii legale se poate trece un PFA de la impozitarea pe contabilitate in sistem real la impozitarea pe norma fixa de venit?

Se pare ca angajatii de la Finante au tot interesul ca sa ne forteze chiar sa intram pe cotabilitate in sistem real prin informatii eronate, tainuirea informatiilor privind cuantumul impozitului in cele doua cazuri si alte metode mai mult sau mai putin legale.

Vreau sa stiu care este legea care reglementeaza aceasta trecere si in ce termen poate fi ea facuta de la momentul infinntarii PFA-ului?
Multumesc foarte mult pentru raspunsurile profesioniste si la obiect!

Din pacate eram plecat pentru cateva saptamani din oras in momentul in care a ajuns sentinta asa ca a expirat termenul de contestare de 15 zile de la comunicarea ei.

In schimb termenul pentru judecarea cererii completarii sentintei cu obligarea la cheltuieli de judecata este 3 martie si am intentia sa fac tot ce este posibil ca sa impiedic Politia Comunitara Constanta sa aiba castig de cauza si in acest caz.

Mai concret prefer sa platesc serviciile unui avocat bun decat sa umflu pusculita d-lui Mazare alaturi de sutele de turisti care il lasa sa le bage mana in buzunare.
Anul trecut am facut o plangere impotriva unei amenzi aplicate de Politia Comunitara Constanta pentru parcarea pe spatiu verde (o fasie mizerabila de pamant aflata intre sosea si trotuar fara nici un fel de semnalizare de parcare interzisa).

Din pacate plangerea a fost respinsa pe baza prezumtiei de adevar vis-a-vis de procesul verbal si considerand "zona Aqua Magic" ca indicativ valid al locatiei (cand, de fapt, eram parcat in fata unui hotel care avea si numar/adresa). Partea cea mai frumoasa este ca acum d-na avocat care a pledat de partea Politiei Comunitare solicita completarea sentintei de respingere a plangerii cu obligarea petentului (a mea) la plata cheltuielilor de judecata echivalente cu onorariul dansei.

D-na avocat a solicitat judecarea in lipsa, eu sunt tentat sa solicit acelasi lucru prin trimiterea unui inscris pentru ca un drum pana la Constanta ma consta mult mai mult timp si bani decat onorariile dansei. Cerere care mai este si total impotriva spiritului acestei legi care ne da posibilitatea sa ne adresam instantei pentru a repara un abuz al autoritatilor locale. Atasez, pentru referinta, continutul cererii primit de la Tribunalul Constanta:

DOMNULE PRESEDINTE

Radu Stefan Mazare, Primarul Municipiului Constanta, intimat in dosarul 14628/212/2008 (credeam ca Politia Comunitara e intimata in dosarul nostru nu dl Mazare), avand ca obiect plangere contraventionala, in termen legal si in conformitate cu disp. art. 281 C.pr.civ. solicitam ca prin hotarare separata si cu citarea partilor, sa dispuneti COMPLETAREA sentintei civile nr. 17795/15.10.2008, pronuntata in cauza, prin solutionarea cererii noastre privind obligarea petentului la plata cheltuielilor de judecata ocazionate de proces si constand in onorariu avocat.

Asa cum rezulta din continutul sentintei, reprezentantul nostru in proces a solicitat obligarea petentului Enache Mircea la cheltuieli de judecata.

Ne intememiem cererea de obligare la cheltuieli a petentului pe disp. art. 274 C.pr.civ.

SOLICITAM JUDECAREA IN LIPSA.

PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA
Prin av. Tudorus Cristina
(semantura si stampila cabinetului de avocatura)

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI CONSTANTA


Intrebarea este: in ce forma si baza/temei legal pot cere instantei respingerea cererii avocatei Politiei Comunitare/d-lui Mazare?

Sunt dispus sa platesc onorariul pentru intocmirea unui astfel de inscris (rog mesaje pe privat in acest sens). Multumesc!