Stiu, am studiat si eu legea, dar la un moment dat se spune ca nu se despagubeste daca exista un raport juridic intre asigurat si pagubit, de aceea nu stiu cum trebuie sa procedez.
Mai mult decat atat, am aflat din surse "neoficiale" ca pana si politia ii are in vizor pe acesti clienti (nu sunt la prima "abatere" de acest gen!!!). Chiar daca ar trebui sa ii despagubim, nu stiu cum sa fac sa ii determin sa nu faca o practica din asta, crezand ca la noi se poate...
Ce ma sfatuiti?
Daca are cineva o speta de genul acesta, va rog sa imi impartasiti din experienta voastra.
Va multumesc.
Lucrez intr-o societate de asigurari si as dori sa ma sfatuiti cum sa procedez legal referitor la un dosar de dauna.
Autoturismul asigurat (vinovat de producerea evenimentului) apartine unei persoane juridice, iar autoturismul avariat apartine proprietarului firmei autoturimului asigurat (vinovat). Despagubim sau nu? Ordinul CSA spune ca nu se despagubeste daca auto apartin aceleiasi persone fizice sau juridice sau daca unul dintre conducatorii auto este prepusul celuilalt. Eu m-am consultat cu colegi de la alte firme de asigurari si mi-au spus ca nu se despagubeste.
Doresc un raspuns cat mai corect din punct de vedere legal pt ca nu doresc sa ajungem in instanta (este dauna totala).
Va multumesc