avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Activitate Pitesti

Activitate Pitesti

Răspuns la discuția Revizuire decizie pensionare
Multumesc mult.
La inceputul lunii august, am primit de la Casa de pensii o decizie de REVIZUIRE a dosarului de pensionare (sunt in pensie din 2012, la inceput aniticipat si din 2016 la varsta).
Nu am inteles mare lucru din acea decizie pentru ca nu stiu ce inseamna cod P10, N10 sau rubrica PMA si PAS...
Astazi in schimb primesc o alta decizie de la Casa de pensii prin care mi se aduce la cunostinta ca in urma acestei revizuiri, trebuie sa inapoiez casei de pensii suma de 4900 lei.
Se spune in Decizie ca "plata necuvenita a drepturilor a fost generata de revizuirea punctajului mediu anual prin decizia...., care a revizuit decizia..., diferenta de punctaj mediu anual rezultand din revizuirea drepturilor de pensie, din cauza asimilarii necuvenite a cuantumului pensiilor din perioada 2012-2016 la determinarea punctajului mediu anual"
Ce inseamna acest lucru?
Realizez ca este o GRESEALA a Casei de pensii, nu mi-am insusit eu, "necuvenit" aceasta suma.
Ambele decizii pot fi contestate in instanta - sunt inca in termenul legal si asta intentionez sa fac.
Am vreo sansa de castig in aceste conditii, exista vreun precedent judecat?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Certificat mostenitor
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult
Buna ziua,
Se poate face o adaugare, suplimentare - nu stiu cum sa o denumesc- la un Certificat de mostenitor? Dupa dezbaterea succesiunii dupa tatal meu, a venit pe numele sau un titlu de despagubire de la ANRP si desi mama si sora mea mi-au facut mie procura pentru ridicarea acestor bani, CEC-ul doreste ca acest titlu de proprietate sa fie trecut in certificatul de mostenitor. Mentionez ca acest titlu, la data dezbaterii succesiunii nu era emis.
Cum trebuie sa porocedez in acest caz?
Banii sunt deja virati de catre ANRP la CEC.
Multumesc mult,
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. Locuiesc la bloc si am intrebat cativa vecini, bineinteles ca nu am cunostinta ce s-a intamplat in tot blocul - au fost cateva persoane care au avut probleme dar minore, gen sigurante arse din ce au spus, dar nu au reclamat incidentul. Normal, acum am si stabilizator de tensiune...
Multumesc mult, voi incerca.
In urma unei probabile supratensiuni, s-a ars placa electronica a centralei termice, lucru mentionat in PV de inlocuire a acesteia.
Am facut o sesizare la distribuitorul de energie electrica, care a trimis reprezentant pentru “constatari”. Bineinteles ca raspunsul final primit pe email a fost unul negativ.
Problema este ca reprezentantii veniti al fata locului, nu au facut decat sa constate ca detin fizic acea centrala de care vorbeam in sesizare si nimic mai mult. Nu au vrut sa vada placa arsa, nu au vrut sa vada documentul eliberat de firma autorizata care mi-a schimbat placa, etc., mentionand ca toate acestea imi vor fi solicitate dupa ce trimit dansii PV de constatare la departamentul respectiv.
Surprinzator totusi, raspunsul continea si PV de constatare, pe care, scris de mana, se concluziona cum ca”..nu s-au constatat neconformitati care ar fi putut duce la deteriorarea aparaturii…” text care nu a existat in momentul in care mi s-a prezentat acel PV si l-am semnat.
Ma pot adresa ANPC cu aceasta situatie?
Ei in raspuns mentioneaza ca daca exista nemultumiri sa ne adresam instantei…, dar cred ca este costisitor si pentru a recupera 1350 lei nu se merita, probabil pe asta mizeaza si ei.

Răspuns la discuția Succesiune
Am inteles, multumesc mult.
Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc mult pentru raspuns. Da, nepotul isi doreste partea de mostenire.
Discuție Succesiune
Buna ziua, as dori o indrumare privind o situatie in care se afla varul meu, casatorit si cu un copil de 25 de ani.
Acesta locuieste de cand s-a nascut in apartamentul parintilor lui. Tatal a decedat primul, iar mama lui a decedat in urma cu 25 de ani. El este singurul fiu supravietuitor ca mostenitor si un nepot din partea celuilalt frate care este decedat.
Pana la aceasta data nu s-a efectuat succesiunea pentru ca ei traiesc modest, ambii avand salariul minim pe economie, neavand bani pentru plata cheltuielilor privind succesiunea, cu atat mai putin pentru despagubirea nepotului, care are familie si locuieste in alt oras.
In tot acest timp el a locuit in acest apartament ocupandu-se de intretinerea lui si facand investitii necesare.
Daca s-ar deschide acum o succesiune cam care ar fi costurile si ce procent din proprietate ii revine lui si ce procent nepotului?
Exista vreo lege (asa am inteles din niste discutii) prin care daca nici un mostenitor nu a solicitat deschiderea succesiunii in toti acesti 25 de ani, cel care a locuit si s-a ocupat de intretinerea apartamentului cel putin 10 ani devine mostenitor de drept?
Ce se poate face in situatia de fata?
Multumesc,