avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate gia382000

Activitate gia382000

Răspuns la discuția
Multumesc frumos!
Discuție
buna ziua
O firma SRL are datorii salariale si facturate catre mine, neplatite din luna februarie 2018, respectiv august 2018. In urma citirii acestui articol
www.avocatnet.ro/articol_427...

doresc sa aflu care este procedura optima de a-mi recupera prejudiciul in termenul de prescriptie. Medierea este o metoda? Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Multe din lucruri au termen de "garantie" sau de "prescriere". Mai intereseaza pe cineva ce s-a petrecut acum 31 de ani? poate ca e timpul in primul rand pe tine sa nu te mai afecteze acel episod, in asa fel incat el sa nu mai poata constitui un obiect de santaj. Divortul este o optiune si tu esti stapana propriei tale persoane.
fiola-solutie-regent-insecticid-gandaci-2ml
Pai, suntem in cazul art 146-(3) si angajatorul acorda concediul restant din anul anterior, in anul "urmator". Eu voiam o parere despre cuantumul indemnizatiei. Multumesc.
Un salariat are de efectuat zile de concediu de odihna restante din 2011, cand avea un salariu x la 8 ore/zi. De la 1.11.2012 i s-a intocmit un act aditional prin care i s-a redus salariul (y) si timpul de lucru (2 h/zi).
In cursul lunii noiembrie a avut zile de concediu de odihna, (din cele restante pe 2011). Programul calculeaza automat indemnizatia de CO prin media zilnica cf Codului muncii.
Art. 150. [cuantumul şi plata indemnizaţiei de concediu]
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Salariatul sustine ca indemnizatia de CO trebuie calculata la salariul din 2011.
Cum este corect?
Răspuns la discuția paznic \"infractor\"
Exact asta am facut:) si cand o sa o primesc, va trebui sa suspend si sa astept sa curga cel putin 30 de zile....multumesc amandurora:)
Activitatea paznicilor este reglementata de legea 333/2003.
Daca 2 paznici sunt retinuti intr-o ancheta a politiei cu mandat de arestare preventiv, cum poate angajatorul sa le desfaca contractul de munca, avand in vedere ca nu a primit nici o instiintare oficiala de la Politie/Parchet?
Ma gandeam la:
Var. 1- Codul muncii, succesiunea art 251, alin 2, alin 3, art 61, lit a
sau
Var 2 - Codul muncii, art. 248/2 (legi speciale) , Legea 333/2003, art 63/lit a si apoi decizie de incetare disciplinara?
Răspuns la discuția Plata daune la asigurare RCA
multumesc!
Răspuns la discuția Plata daune la asigurare RCA
Multumesc mult, vor jumatate din "vopsea". Prin "scris" se intelege si email, sau doar fax/posta?