avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract închiriere (înregistrat la ANAF) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract închiriere (înregistrat la ANAF) din cauza gândacilor de bucătărie

Buna ziua! Se da urmatoarea speta: In urma cu 4 zile am inchiriat o garsoniera cu contract anaf pe 12 luni. Am platit 1000 lei chirie avans, 1000 lei garantie si 500 lei agentie. Contractul nu cuprinde nicio clauza. Sunt completate doar rubricile standard si am mai scris ca i am inmanat garantie 1000 lei. Urmatoarea zi am inceput curatenia generala si am constatat ca locuinta e infestata de gandaci de bucatarie. In urmatoarele zile am incercat tot felul de solutii si insecticide in speranta ca ii voi elimina, insa fara niciun rezultat. Proprietarul nu mi a spus in momentul inchirierii despre problema insectelor. Ulterior cand l am intrebat a recunoscut si a zis ca responsabila e vecina, persoana in varsta certata cu apa si curatenia. Bun. Eu am pierdut lupta cu insectele si vreau sa renunt la inchiriere. Mi am luat gandul deja de la banii dati catre agentie. Daca nu reusesc sa mi recuperez amiabil cei 2000 lei de la proprietar ce sanse am in instanta? Sunt dispus sa ii platesc cele 4 zile in care am facut doar curatenie generala ( am consumat apa si curent) ca de dormit nu s-a putut. Astept pareri! Cu stima!
Cel mai recent răspuns: office_log , utilizator 19:34, 21 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa-l notificati pe proprietar, sa reusiti amiabil, puteti sa negociati sa incepeti locuirea din momentul in care el scapa de gandaci etc. Altfel, in instanta e discutabil, depinde cine ce dovezi are, ce inseamna infestare etc.
Nu cred ca aveti sanse sa reziliati contr.ptr.ca sunt gandaci,banii platiti s-ar putea sa nu-i puteti recupera. Numai daca puteti dovedi ca, prezenta gandacilor face apartamentul sa nu poata fi folosit pe durata locatiunii.
Depinde de ce pot dovedi pe langa formularul acela ANAF. Sunt locatari obsedati de curatenie exemplara si, daca un potential chirias a vrut asa ceva, atunci poate fi de esenta contractului. Dificil ded ovedit pe langa un inscris insa, cum zici.
Pai in aceste 3-4 zile am cules cel putin 100 decedati si am vazut altii care nici nu au reactionat la insecticid, plimbandu-se agale pe pereti, pe langa parchet si prin toate colturile. Si inca nu am pus niciun produs alimentar in bucatarie care sa ii atraga. Apartamentul este complet gol, cu exceptia hainelor din sifonier.Nu stiu altii cum sunt, eu nu suport sa ii vad. Efectiv imi taie pofta de mancare....
Este foarte greu de scapat de gandaci in conditiile in care focarul se afla in apartamentul de vis-a-vis. Eu refuz sa traiesc cu gandul ca ajung zilnic acasa si prima data incep sa caut prin dulapuri, pe sub pat, pe dupa mobila sa vad daca nu au mai aparut aceste arătări. Este un stres psihic. Nu pot locui acolo. De mancat nu mai zic. De 3 zile nu am pofta de nimic :))

Alte discuții în legătură

Sanctiuni refuz dezinsectie (alergie la insecticid) adriana1900 adriana1900 Buna ziua! sa pus jos in scara la avizier anunt ca se va face dezinsectie in apartamente,ce se poate intampla daca nu ii primesc,au cum sa ma oblige? (vezi toată discuția)
Recuperare garantie emilia_ispas emilia_ispas Va solicit parerea in legatura cu urmatoarea situatie. Inainte de Craciunul 2017 am vizionat un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Apartamentul era curat, ... (vezi toată discuția)