Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati , mi-am depus dosarul pt recalcularea indemnizatiei, am nascut pe 31.03.2008, in 2007 am avut venituri totale din asigurari de 36.600 net, iar pe lunile inaintea nasterii copilului ianuarie, februarie si martie 25.000 net.Cum m-i se va calcula indemnizatia? Am inteles ca totalul se va imparti la 12 apoi se aplica 85%, e ok pt 2007, dar pe 2008 avand in vedere ca am lucrat doar 3 luni , e corect sa mi se imparta castigul la 12 luni? atata timp cat eu din aprilie 2008 nu am mai lucrat si eram in plata indemnizatiei?Va intreb pt ca doamna de la prestatii sociale asa mi-a spus ca practic castigul meu se va imparti la 12 , lucru care ma dezavantajaza , daca s-ar imparti la 3 luni indemnizatia mea ar fi de max 4000, dra daca se imaparte la 12 nu voi avea nici 3000? Ce spuneti dvs? Cum e corect conform legii?
Va multumesc anticipat.
balanta1970 a scris:
legea 53, sectiunea a 6 a, art 73 si care este modificata prin ccmnn 2007 - 2010 art 74. se aplica art cel mai convenabil pentru angajat
1. Codul muncii nu poate fi modificat printr-un contract colectiv de munca.
2. Art.73 pe care-l invocati ar trebui sa-l cititi pana la capat ca sa vedeti situatiile la care se refera lit.d , si anume :lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmează să opteze pentru a ocupa un loc de muncă vacant, în condiţiile art. 64.
3. Art.64 se refera la concedierea care se dispune pentru motivele prevăzute la art. 61 lit. c) şi d), precum şi în cazul în care contractul individual de muncă a încetat de drept în temeiul art. 56 lit. f), angajatorul are obligaţia de a-i propune salariatului alte locuri de muncă vacante în unitate, compatibile cu pregătirea profesională sau, după caz, cu capacitatea de muncă stabilită de medicul de medicină a muncii.
4. Prin urmare, niciunul din aceste articole nu se refera la art.65 si la nulitatea instiintarilor.
balanta1970 a scris:
atentie la aceste instiintari, dupa cum urmeaza:
1. instiintarile nu se trimit pe mail, se se scriu pe suport tipografic
2. se inmaneaza personal sau prin posta cu confirmare de primire
3. acestea sunt semnate, inregistrate si parafate cu stampila unitatii emitente.
lipsa unui singur element atrage dupa sine nulitatea actului
:hm:
In ce text din lege este mentionata sanctiunea nulitatii instiitarii de intrare in preaviz ? Sau unde este prevazuta obligativitatea trimiterii acesteia salariatului?