avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate a001122

Activitate a001122

e normal sa se elibereze autorizatie de reparatie la 8 zile dupa anuntare accident
exista un termen de intocmire pv de contraventie. cel in care se constata fapta si cel in care e intocmit pv de contraventie
cu stima
buna ziua,
in urma cu 6 ani la o perchezitie corporala mi s-au retinut anumite bunuri si valori. o parte din acestea mi s-au inapoiat a doua s-au a treia zi. am primit acasa o ordonanta prin care sint anuntat de neinceperea urmaririi penale. am asteptat sa treaca termenul de recurs si am depus la procuratura o cerere prin care solicit recuperarea acestora. au trecut 70 de zile si nu am primit nici un raspuns. intre timp am trecut pe la procuratura si mi s-a spus ca in termen de o luna voi primi raspuns, dar a trecut si acesta.
ce ar trebui facut in continuare. cui ma mai pot adesa.
multumesc anticipat pt raspuns
cm
buna seara
In urma unui control din partea ITM mi s-a comunicat ca angajatul, in speta vinzator nu trebuie sa aiba salariul minim de 700 lei, ci unul mult mai mare. Oare este o greseala acest lucru? Mentionez ca angajata nu are studii de profil.
Multumesc anticipat pt raspuns
Răspuns la discuția Ordonanta Guvernului nr. 2/2001
diana ramona a scris:

Trebuie sa treaca termenul in care ar putea fi atacata cu recurs ptr a ramane definitiva si irevocabila .
Adresati o cerere judecatoriei ptr legalizarea hotararii , achitati taxele aferente de timbru judiciar , si depuneti anexat copia plicului cu data postei de primire .
Cel mai repede ar fi sa va adresati personal judecatoriei .
Se poate adresa si prin posta cererea .


cred ca distanta e totusi prea mare.
termenul e trecut de ff multa vreme.
daca totusi politia anunta un pv in momentul intocmirii lui, care in final e anulat de instanta nu tot acestia trebuie sa anunte anularea lui?
stima.
Răspuns la discuția Ordonanta Guvernului nr. 2/2001
buna,
procesul s-a incheiat.
prin urmare amenda nu mai trebuie platita.
dar, primaria vrea un document din care sa rezulte ca aceasta are o hotarire definitiva. din ultimul act pe care l-am primit acasa reiese ca amenda se anuleaza. acesta l-am prezentat la primarie si acestia zic ca nu e deajuns din cauza ca nu scrie definitiv si irevocabil.
intrebare.
ce se poate face in acest caz daca amenda este date in jud sata mare, anulata de jud satu mare iar eu am domiciliul in constanta.
trebuie sa fac un drum la satu mare pt ca acesttia sa scrie pe document ca este irevocabila?
cum ar trebui sa procedaz eu?
cum ar trebui sa se inchida respectiva bucla?
multumesc anticipat
cu stima
Buna ziua,
am fost amendat de catre fisc pt nedepunerea la timp cu o intirziere de 3 zile a declaratiei privind achizitiile intracomunitare. nu gasesc nicaieri care ar fi acest ultim termen si va rog daca cineva ma poate ajuta sa mi-l comunice. Procesul verbal nu ma lamureste cu privire la acest lucru.

amenda e in conformitate cu ce scrie in lege.

3. Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative privind livrările si achizitiile intracomunitare reglementate la titlul VI din Legea nr. 571/2003 - Codul Fiscal sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete.


Amenda:
- 2% din suma totală a achiziţiilor/livrărilor intracomunitare de bunuri nedeclarate sau, după caz, din diferenţele nedeclarate rezultate ca urmare a declaraţiilor incorecte ori incomplete. Aceasta a menda se reduce cu 50% în situaţia în care persoana impozabilă corectează declaraţia recapitulativă până la termenul legal de depunere a următoarei declaraţii recapitulative.

multumesc anticipat
Răspuns la discuția Ordonanta Guvernului nr. 2/2001
asa s-a terminat.

Admite în parte plângerea contravenţională formulată de petentul ....., împotriva procesului verbal de contravenţie, seria CC, nr........., întocmit de intimatul INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI ,.... B.R.M. ..... Înlocuieşte sancţiunea amenzii în cuantum de 120 lei aplicată prin procesul-verbal seria CC nr................., cu sancţiunea ,,avertisment”. Anulează cele 2 puncte penalizare. Menţine în rest dispoziţiile din procesul-verbal contestat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, ..........
Răspuns la discuția perioada preaviz
sa inteleg ca angajatorul nu are nici o raspundere cu privire la respectarea perioadei de preaviz. de unde era sa stiu eu ca acesta nu va respecta codul muncii. la expirarea termenului de contestare trecuse doar citeva zile de preaviz.
Răspuns la discuția perioada preaviz
decizia de concediere sa dat odata cu inceperea preavizului 14.09.2009
preavizul s-a terminat in 23.12.2009 data la care s-a inminat nota de incetare CIM incepind cu data de 24.12.2009.
intrebarea era de unde sa fi stiut eu pina in 13.10.2009 (cind expirau cele 30 zile) ca angajatorul nu o sa respecte codul muncii privind perioada de preaviz daca acesta a dat nota de incetare CIM in data de 23.12.2009.
multumesc.