avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate angelica82

Activitate angelica82

Taxă vamă
Buna ziua ! Am avut un șoc cand a trebuit sa ridic medicamemtele comandate in America, de la op nr 5 vamă. Pe langa faptul ca am platit transportul, taxe de conversie lei dolari, si taxe la poștă am avut surpriza vieții cand mi s-a cerut 9% din valoarea coletului drept taxă la vamă. Va rog sa ma ajutati cu un temei legal in acest sens.
Mulțumesc !
Multumesc ! Inteleg ca aceasta informatie eronata de la biroul asistenta sociala, va ramane asa. Pentru ca angajata nu cunoaste legea si nu explica ce trebuie oamenilor, un copil si parintii si-au pierdut drepturile. Pentru o eroare de o zi....
In instanta aceasta angajata oare va avea dreptatea de partea ei?

Cornel Vasile a scris:

Nu prea aveti sanse de castig ..cei de la Primarie v-au indus in eroare ..legea prevede clar : cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptățite obțin venituri înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni.


Buna seara !
O ruda a nascut pe data de 26 acum 6 luni. Sotul, a facut toate actele necesare pentru insertie, el fiind cel cu serviciu. De la primarie, au fost informati sa depuna dosarul cu data in care cel mic implineste 6 luni. Prin urmare, sotul a inceput serviciul pe 25 si dosarul pe 26 a fost inregistrat. In aceeasi zi cel mic a implinit 6 luni. Decizia a venit cu suma de 650 lei in loc de 1500 la cat se asteptau. Mai poate fi facuta vre-o contestatie? Clar este o eroare de informatii intruncat o singura zi desparte familia de drepturile ce i se cuvin si anume diferenta de ~800 lei/ pentru urmatorii 2 ani. Ce ne sfatuiti?
Multumim !
Bună ziua!
Doresc sa deschid o creșă-grădiniță, la domiciliul meu, proprietate personală. Îmi este teama sa investesc întrucât am înțeles ca trebuie sa am acordul vecinilor. Menționez ca vecinul din fata și spatele imobilului meu, nu exista ( aceștia decedând). Rudele nu au succesiunea ci doar vin când și când. În acest caz, cum se procedează?
De asemenea, sub ce forma juridica este mai bine, PFA sau SRL?
Mulțumesc anticipat !
Mulțumesc!
De la resurse mi se spune ca nu se poate acorda nicio compensație în bani pentru CO neefectuate și nu înțeleg de ce...
Multumesc pentru răspuns!
Bună seara !
Lucrez ca asistent maternal la DGASPC. Copilul din plasament a fost reintegrat în familia naturala și mie mi-a fost închis. CM pe motiv ca nu mai este obiectul muncii. Nu am luat CO, si nu mi-'a fost plătit la încheierea CM. Ce drepturi am? DGASPC, susține ca fără obiectul muncii nu poate fi dat nici CO sau șomaj. Dar de plătit de ce nu se poate ?
Buna ziua !
Lucrez ca asistent maternal și am în îngrijire 3 minori. În septembrie trebuie sa facem OBLIGATORIU un curs de perfecționare. Prezenta mea și a multora este absolut imposibila pentru ca nu avem cu cine sa lasam minorii, 6 8 ore și nu avem cum sa îi lipsim de la scoala de 2 3 ori/ săptămâna. De la DGASPC se cere sa GĂSIM NOI SOLUTII. Exista vreun cadru legal sa ne putem apară de astfel de situații și multe altele?

Posibil sa se fi schimbat insa stiu ca erau răspunsuri de la persoane în domeniu ( avocați sau juriști) de aceea am scris.
Intenția nu era sa se simta cineva disconfort de aceea am și mulțumit.
gi-jane2 a scris:

Pentru " pareri" avizate, mergeti la cabinetul unui avocat, aici sunteti pe un forum si ce se scrie aici, nu reprezinta consultanta juridica, scrie si in regulament.
Succes!

Buna ziua !
Multumesc pentru răspunsuri insa as dori o părere avizata.