avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate angelica82

Activitate angelica82

Buna ziua!
Lucrez la DGASPC Ilfov ca AMP. Salariile se dau conform contractului pe data de 10 ale lunii. Pana astăzi nu s-au plăti. De la Dgaspc ni se spune ca nu au primit banii de la Consiliul Judetean. Am sunat la Consilul Județean ( contabilitate) si dânșii spun ca abia azi au primit banii pentru noi și ca de la bugetul de stat suma alocata pentru noi este foarte mica de aceea nu se fac plățile la timp. Dânșii au luat salariile la timp, alte direcții la fel insa la noi se anunță că în ianuarie va fi și mai crunt. Cum îmi pot face dreptate? Posibil sa tina banii blocați pt dobânzi și primele dumnealor sa fie pe măsura obrazului?
Multumesc !
Multumesc !
Faptul ca ei au beneficiat de terenuri timp de 20 de ani, nu cântărește? Casa este din chirpici fără utilități și are peste 60 de ani.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

In fata instantei de judecata puteti solicita atribuirea in proprietate a casei cu plata unei sulte catre ceilalti frati in masura in care suma echivalenta casei nu se compenseaza cu celelalte bunuri. aceasta solicitare poate fi luata in calcul daca alt mostenitor nu solicita pentru el atribuirea in natura a casei.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

Bună ziua!
Bunurile ce fac obiectul unei succesiuni, sunt : o casa de peste 50 de ani, terenul cu gradina de pe lângă casa și 5 terenuri. Eu doresc casa cu terenul de pe lângă casa în ideea ca nu locuiesc acolo decât vara. Frații au ținut mereu terenurile și au beneficiat de pe urma lor timp de 20 de ani. Acum la succesiune nu mai vor sa fie ca pana acum ci vor și ei terenul cu casa. Ce pot face ca fiecare dintre noi sa aibe un cuvânt de zis? Dacă se face prin instanta am sanse sa câștig ceea ce doresc? Sau se împarte totul în mod egal fără sa se tina cont de ceea ce vrea fiecare...
Multumesc !
Ne poate reprezenta un avocat din București pentru o succesiune din jud Iași?
Mulțumim!

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, apelati la avocat.
Ar fi bine sa fie din alt județ dacă fratele are ceva relații...

Scris din București 2022

Bună seara!
Dorim sa dezbatem o succesiune. Unul dintre frati deține titlul de proprietate iar restul actelor ( certificate deces, naștere etc) au dispărut din casa părinților. Primarul refuza sa ne primească cererile pentru a elibera aceste duplicate. Fiind un sat mic presupun ca sunt anumite interese. În acest caz, dacă eu vreau sa deschid o succesiune dar nu dețin aceste acte, ce pot face? Apelez la un avocat ? Care sunt legile în ceea ce privește acesta situație?
Multumesc !
Bună ziua!
Cum procedam dacă unul din frati deține certificatele de naștere de căsătorie și de deces ale părinților? Tot acesta are și titlul de proprietate. Nu dorește sa participe la succesiune. Fac cerere pentru aceste acte la primăria din comuna? Iau legătura cu un avocat sa ma ajute ? Cererile sa aibe număr de înregistrare?
Multumesc !

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Sa le trimita actele prin posta. Sau prin curier special.

angelica82 a scris:

Bună ziua!
Mama are 5 frati. Bunicii sunt decedați de 20 ani. Mama împreună cu o sora doresc sa deschidă succesiunea insa nu dețin nici un act. Toate actele ( certificate de deces titluri de proprietate etc) sunt la un singur frate. Cum trebuie sa procedeze ?
Menționăm ca distanta este problema, întrucât sunt 500 de km pana la a ajunge fizic sa le obțină.
Multumesc !
Pot deschide succesiunea doar pe partea lor ?Bună ziua!
Mama are 5 frati. Bunicii sunt decedați de 20 ani. Mama împreună cu o sora doresc sa deschidă succesiunea insa nu dețin nici un act. Toate actele ( certificate de deces titluri de proprietate etc) sunt la un singur frate. Cum trebuie sa procedeze ?
Menționăm ca distanta este problema, întrucât sunt 500 de km pana la a ajunge fizic sa le obțină.
Multumesc !
Pot deschide succesiunea doar pe partea lor ?
Bună ziua!
Sunt asistent maternal și am în îngrijire un băiat de 9 ani. Am citit legea 838/2022, unde scrie ca acești copii beneficiază de anumite drepturi bănești, inafara de plasament și alocația de stat.
Cei de DGASPC spun ca legea nu este data pentru noi și nu se poate aplica.
Multumesc !
Bună ziua!
Mama a făcut o cere pt obținerea pensiei de urmaș de pe urma tatălui. Pensia ei este cea minima ( 800) . Am vrut sa optam pentru cei 25%din pensia tatălui astfel venitul fiind mai mare, decât sa optam pentru renunțarea pensiei ei și încasarea a jumătate din cea a tatălui. La ghișeu ni s-a refuzat aceasta varianta de 25% pe motiv ca legea nu exista încă.
Ne puteți sfătui?
Bună ziua!
Data de 02.07.2021 este ultima zi de preaviz. Salariu'se încasează pe 30 ale lunii pentru luna în curs ( 2200) în mana .Zilele de concediu sunt 21 /an. Pana la aceasta data, am avut 3 zile de concediu. Îmi puteți spune va rog cum calculez ce banuti trebuie sa îmi dea pe zilele de concediu ramase ? Efectiv care este suma totala pe care trebuie sa o iau?
Multumesc !