avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate florecla

Activitate florecla

Buna ziua,
Voi relata mai jos o situatie pentru care sper sa primesc idei/raspunsuri utile si pertinente:
In urma unui concurs organizat in anul 2007 s-a demarat o ancheta in urma careia s-a constatat ca acel concurs a fost fraudat si ca atare s-a dispus trimiterea in judecata a mai multe persoane.In anul 2014 acest proces s-a finalizat (condamnari cu executate, suspendare, etc),solutia afectand in acelasi timp toate persoanele angajate in urma acelui concurs (persoane care nu au fost parti in proces), in sensul ca au fost emise ordine de trecere in rezerva, desi acestea nu au avut nici o legatura cu procesul penal.Sa se inteleaga mai bine, angajatorul a considerat ca trebuie sa emita ordinele de trecere in rezerva, intrucat instanta a dispus anularea documentelor de incadrare a acestor salariati care si-au desfasurat activitatea timp de 7 ani, (salariati care nu au stiut ca prin rechizitoriu s-a solicitat anularea documentelor intocmite cu ocazia concursului), fara sa tina seama ca, totodata instanta a stabilit ca angajatorul este unica persoana responsabila civilmente.
Astfel, considerand ca ordinul prin care am fost trecut in rezerva este netemeinic si nelegal intruct acesta a fost emis in baza unei prevederi legale care nu este aplicabila situatiei mele, am solicitat anularea acestuia in contencios (astept termen in dosar).
Fata de cele relatate mai sus astept cu interes pareri/sugestii in vederea sustinerii cauzei in instanta.
Revin cu problema apelului intr-un dosar in care nu am fost parte.Cautand pe net mai multe detalii am gasit o informatie care determina o incertitudine in ceea ce priveste aplicabilitatea art.362 lit.f si anume: poate face apel orice persoană ale cărei interese legitime au fost vătămate printr-o măsură sau printr-un act al instanţei. Sub aspectul obiectului pe care îl are un asemenea apel, în literatura de specialitates-a susţinut pe bună dreptate că acesta nu poate viza aspecte care ţin de fondul cauzei. Poate declara apel în acest sens, deşi nu este parte în procesul penal,persoana ale cărei interese legitime au fost vătămate prin aplicarea sechestrului asigurător asupra unor bunuri care-i aparţin în mod exclusiv 1C.C., Decizia nr. 190 din 26 februarie 2008 referitoare la excepţia deneconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 362 alin. (1) lit. a) teza a II-a C. proc. pen.(M. Of. nr. 213 din 20 martie 2008).
Sa inteleg ca legea limiteaza prevederile art.362 lit.f doar pentru aceste situatii?
Va rog respectuos, daca se poate, sa ma lamuriti cu aceasta problema intrucat fara a avea dreptul la o cale de atac voi fi pus in fata faptului implinit, respectiv incheierea raporturilor de munca, fara sa am vreo vina.
Va multumesc.
Multumesc pt raspuns, consider ca sunt indreptatit sa formulez apel avand in vedere ca nu am fost instiintat despre acest dosar, neavand astfel posibilitatea de a ma apara, aceasta fiind si interpretarea mea vis-a-vis de art.362 lit f.
S-a dat o sentinta intr-un dosar in care eu nu am nici o calitate, desi sunt in mod direct afectat intrucat s-a dispus anularea contractului de munca.Mentionez ca nu am avut cunostinta despre acest dosar, nu am fost citat niciodata.
In aceste conditii, intrebarea mea este daca pot face apel potrivit art.362 lit.f raportat la art 371 din Cod procedura penala.
As dori si eu acele sinteze pentru admitere barou , adresa mea este:claudia2florescu@yahoo.com
Va multumesc si bafta tuturor.