avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate dana plesca

Activitate dana plesca

Răspuns la discuția Un nou punct de lucru
URMARE LA CELE SPUSE DE ALBERTO;
NU UITA SA VII ACASA!
Sunt mai noua in domeniu si vreau sa stiu cum sa procedez in cazul in care am S.C. si vreau sa deschid un punct de lucru (magazin mixt) intr-un apartament care este la parterul unui bloc de locuinte. Proprietarii nu sunt de acord cu functionarea acestui punct de lucru pe motiv ca le tulbur linistea .Am inteles ca trebuie sa am acordul proprietarilor pentru functionare; unde este prevazut asta si cine da acordul ? ! pot sau nu sa functionez si daca da (nu) pe ce baza legala . Va multumesc.
Buna ziua. Locuiesc la tara intr-un bloc de locuinte la etajul I. In acelasi bloc,la parter functioneaza inca din anul 1999 un punct de lucru al unei societati comerciale (bar) care in toata aceasta perioada mi-a creat nenumarate probleme(galagie, persoane care se afla sub influenta alcoolului si care folosesc un limbaj obscen, prelungirea programului de lucru uneori pana spre orele diminetii, mizerie pe casa scarilor, persoane care isi fac nevoile fiziologice in casa scarilor ) . I-am atras atentia in nenumarate randuri proprietarului in legatura cu aceste probleme si de fiecare data m-a asigurat ca v-a lua masurile necesare. Fiind de buna credinta nu i-am facut niciodata acestuia reclamatie la politie, primarie sau alte institutii abilitate.
In prezent proprietarul apartamentului (care nu locuieste la aceasta adresa) desfasoara activitati de renovare a spatiului pentru a functiona ca magazin mixt , ocazie cu care a schimbat intrarea spargand zidul exterior( pentru care cred ca detine avize necesare). Deoarece am trei copii minori si functionarea acestui spatiu imi creaza neplaceri (la tara un magazin mixt vinde alcool la pahar mai ceva decat un bar) i-am comunicat acestuia ca nu sunt de acord cu functionarea acestui punct de lucru. Bineinteles ca acesta nici nu vrea sa auda drept urmare m-am adresat primariei din comuna invocand prevederile art. 42.din legea 230/2007 care spune
,, schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării ‘’, document pe care susnumitul nu l-a avut si nici nu l-a solicitat.
Am primit raspuns ca primaria nu elibereaza avize de functionare pentru societati ci stabileste numai programul de lucru al acestora. Drept urmare am inaintat alte sezizari catre Registrul Comertului care mi-a comunicat ca nu este de domeniul lor si mi-a redirectionat-o catre Garda de Mediu de unde inca nu am un raspuns si ulterior catre DSP.La toate institutiile am anexat si tabele cu proprietarii direct afectati care nu sunt de acord cu functionarea acestui spatiu .
Rugamintea mea este daca cineva imi poate spune cum trebuie procedat ( baza legala)pentru a rezolva acest litigiu si unde anume ar trebui sa ma mai adresez .