avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Activitate tyby82

Activitate tyby82

Am platit din 8.000 ron un avans de 5.000 ron. Am fost de 3 ori chemati la notariat cu restul de bani, si ne-am prezentat cu banii, dar de fiecare data actele necesare nu erau gata si nu s-a finalizat vanzarea cumpararea si nici nu am dat diferenta de bani.
In decembrie 2004 mama mea a incheiat un precontract de v-c (pe contract scrie ca este cu titlu executoriu), pentru cumpararea unui teren. S-a platit un avans de 3.000 roni din 8.000 roni, urmand sa se plateasca restul de 5.000 la semnarea actelor la data de 20.12.2004(Suma s-a platit fiului vanzatoarei intrucat vanzatoarea era imobilizata la pat, nu stiu daca fiul avea procura, urmand ca actul de vanzare cumparare sa fie semnat de vanzatoare, care era proprietara impreuna cu alti mostenitori, dar ea vindea doar partea ei de teren. Banii au fost primiti de fiul vanzatoarei fara ca alt mostenitor sau vanzatoarea sa fie de fata. In anul 2005 vanzatoarea a decedat ). In precontract se specifica ca : in caz de nerespecare, daca o parte se va razgandi, partea vinovata se obliga astfel : cumparatorul pierde acontul si vanzatorul va returna 200%.
La data 24.05.2005, intrucat actele vanzatorului ( de mostenire dintre vanzatoare si rudele sale) nu erau gata se solicita si se plateste o suplimentare a avansului de 2.000 roni "in vederea perfectarii actelor necesare contractului de vanzare cumparare. Suma ce va ramane in pastrare la agentia imobiliara, pentru achitarea taxelor ( documentatie cadastrala si acte notariale.)".
Din 24.05.2005 mama a inceput sa fie amanata mereu si nu s-a incheiat nici pana in prezent vanzarea-cumpararea.
Motivul : neterminarea actelor de mostenire si celorlalte acte necesare vanzarii.
In tot acest timp actele au stat 2 ani la unul din agentii imobiliari, 1 an la alt agent imobiliar, 1 an la sefa agentiei imobiliare (care a si angajat un avocat, pe care l-a platit din banii ei, pentru incheierea actelor necesare vanzarii, acest lucru l-a facut in primavara anului 2008.)
In acest timp vanzatorul si societatea imobiliara au dat vina unii pe altii si au amanat incheierea tranzactiei.
In vara anului 2008, vanzatorul a anuntat ca nu mai vinde terenul pentru ca a crescut foarte mult pretul si are alt cumparator, dar va platii dublul sumei incasate.
De atunci a mai trecut mai mult de jumatate de an, timp in care a amanat sistematic plata sumei la care s-a obligat.
In momentul de fata actele nu sunt terminate, vanzatorul acuza agentia ca au luat banii si nu au terminat actele, iar agentia acuza vanzatorul ca mostenitorii nu s-au prezentat la notariat la termenele stabilite.
In final vanzatorul continua sa amane mereu plata sumei la care s-a obligat, spunand ca mai are si alte terenuri de vanzare si are clienti si pentru aceste terenuri si pentru terenul in discutie.
Ce se poate face? Cum putem obtine terenul sau suma la care s-a obligat vanzatorul? Ce raspundere are agentia si ce raspundere are vanzatorul?