avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate doina-marieta

Activitate doina-marieta

Deschidere cont bancar firma -cod caen ( 4618 )sensibil care necesită aprobare " ce înseamnă ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pentru raspuns ,
nepotul vrea acum sa construiasca o casa noua, in spatele casei mai mari , urmand ca pe aceasta din urma sa o darame ulterior . Nu m-ar deranja sa impartim la 3 in mod egal , insa implicarea nu este in mod egal. Eu ma implic foarte mult emotional , pentru ca sunt mai des langa parinti , fratii mei sunt plecati prin natura muncii , vin la sfarsit de saptamana acasa . Eu fac curatenia, eu merg sa fac retete la medic , eu o duc pe mama la spital , la analize , tot stresul asta pe care eu il am , si fratii mei nu, ......nu mi se pare ca ar fi corect . Si greul de abia acum incepe , mama avand inceput de dementa , si atacuri cerebrale , pe mine ma consuma emotional. E usor sa ai acelasi avantaj , fara efort si fara consum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da , eu am unde sa locuiesc , Mama gandeste cum zice tata . Ea este mai influentabila . Sigur ca nu as vrea discutii intre noi fratii , si in instanta nu cred ca ne-am duce , dar cred ca imi este foarte greu sa ma gandesc ca dupa decesul lor , nu voi mai avea legatura cu casa parinteasca unde m-am implicat atata . Dupa discutiile care au fost, care se uita greu , cu toate ca ne-am straduit sa inbunatatim relatiile , parca si eu as zice ca nu e corect ca fratele mai mic , sa primeasca din nou toata casa , chiar daca nu s-a implicat emotional si fizic in ingrijirea parintilor . E usor sa vii cate o jumatate de ora cu niste fructe , la doua-trei saptamani , si apoi mergi sa-ti faci treburile tale , fara stres.

Parintii , vor sa faca cat de bine pot ei , nu ar vrea sa fim nemultumiti , (cred ca nu-i usor sa fii parinte in aceasta situatie ), au facut multe pentru noi , insa cu fratele mai mic e mai problematic , e vesnic nemultumit .

Ar trebui sa fiu multumita cu faptul ca am fost ajutata in tot acest timp si financiar, ? sa nu mai am alte pretentii ? practic sunt bani care m-au ajutat si ma ajuta la traiul de zi cu zi , Acesti bani sunt luati in considerare atunci cand s-ar face o impartire a proprietatilor ? sunt considerati ,,un bun " ?
Eu de 3 ani lucrez doar o jumatate de norma , (mai aveam un loc de munca dar s-a desfiintat postul ) , si nu am mai cautat loc de munca , tocmai ca sa fiu disponibila in mod special pentru mama mea, care este mai bolnava , si apoi mai este si gradina care trebuie lucrata .


Cum s-ar imparti mostenirea corect in acest caz ?

Suntem 3 frati . Doi baieti si o fata .Toti suntem casatoriti cu copii acum. Fratele meu mai mare si cu mine , cand ne-am casatorit , am plecat din casa parinteasca , urmand ca fratele mai mic sa ramana in casa , si sa ingrijeasca de parinti . Dar , au intervenit neintelegeri , si , si-au facut casa pe un teren primit de la parinti . Asa ca parintii au ramas singuri in casa . Casa parinteasca se compune din doua case intr-o curte . Una mai mare, cu 3 camere, si una mai mica cu doua camere , in care locuiesc parintii . Dupa plecarea fratelui mai mic, eu ca fata , m-am ocupat de parintii mei , in mod deosebit cu umblarea pe la medici , cu medicamentele , cu toata framantarea si stresul . Si de atunci inca fac asta. ( Din 2010 ). Fratele mai mare si cu mine , am primit de la parinti ca si bani lichizi ( dintr-o mostenire de-a lor ) cate 70 de mii de lei ( 1996 ) , iar fratele mai mic a primit 30 de mii . T
Tata a facut asa impartirea mostenirii respective ( de la bunicii nostrii ) , ca sa ne ajute pe noi, cei doi sa ne cumparam apartamentele primite in chirie de la stat , si pentru cel mic , a zis ca el oricum beneficiaza de ajutorul lui in continuare , locuind impreuna . L-a mai ajutat si pe el la renovarea casei, cu bani , cu materiale.

De 7 ani , in casa mare s-a mutat fiul fratelui nostru mai mic , casatorit cu trei copii , care a crescut de fapt acolo , pana la momentul in care au plecat in urma neintelegerilor . Relatiile s-au mai imbunatatit cat de cat , si nepotul meu dupa casatorie s-a mutat in casa parinteasca , Eu , fata, avand o situatie mai grea , divortand si cu un copil , am fost mereu ajutata de parinti cu bani, cu diferite produse din gospodarie , de fapt toti am primit produse , parintii locuind la tara . Insa eu am primit si bani . Acum tatal meu , vrea sa treaca casa toata pe nepotul meu , considerand ca ar fi mostenirea fratelui meu mai mic , si considerand ca ,,are 3 copii , ce-o sa faca el cu trei copii "( el fiind IT-st , si sotia medic stomatolog , care inca nu activeaza , intrucat copiii au venit unul dupa altul . ) .
Este corect gandit , oare ? Fratele meu mai mare , spune ca nu e corect , intrucat ei nu au mai ingrijit de parinti , doar cand si cand cate o vizita . Fratele meu mai mare , spune ca ar fi fost corect sa-mi dea mie casa mica, intrucat eu am fost mereu langa ei . Eu, parca nu pot zice nimic , pentru ca mereu am fost ajutata , fiind in situatia mea .
Fratele meu mai mare spune ca terenul pe care este casa e mare , si fratele mai mic ar trebui doar casa mare unde a locuit sa o primeasca , nu tot .

Cum vedeti dumneavoastra lucrurile ? Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra si pentru rabdare .
Buna ziua ,
Ce cod CAEN as putea folosi , pentru o activitate de intermediere in vanzari de geamuri termopan catre clienti non UE ? Practic , eu doresc sa achizitionez geamurile de la producatorul din Romania , pe firma mea , si sa le refacturez catre clientii mei . Marfa va pleca de la producator , eu doar achit transportul . Nu voi avea gestiune , voi vinde doar pe baza de comanda ferma .
Va multumesc .
Buna ziua ,

Nu ni s-a reincadrat diurna , deoarece am putut face dovada ca nu se face comunitate , si ca in fiecare saptamana soferii se intorc in romania . Au fost interesati sa vada daca alimenteaza cu combustibil pe teritoriul Romaniei .
va rog sa-mi spuneti ce inseamna o detasare fictiva , mai exact ?
se poate vorbi in cazul soferilor care fac curse externe de detasare fictiva ? ce ar trebui sa fac ca sa beneficiez de plafonul neimpozabil , ca sa nu imi fie reincadrata diurna la venituri salariale ?

va multumesc .
Buna ziua , a avut cineva control tematic pe diurna externa?

A avut cineva cazuri in care a fost reincadrata diurna la venituri salariale?

Am doua firme de transport , una face transport extern si plateste diurna 87 de eur /zi , si soferul este saptamanal acasa in week-end , si cealalta face comunitate , si soferul vine acasa 2 saptamani tot la 3 luni . diurna 50 euro/zi .
Plafonul diurnei nu se depaseste .
Ati avut cazuri de reincadrare a diurnei ?

Multumesc .
Buna ziua ,
Am contestat in instanta un proces verbal de contaventie pentru neplata unei rovignete , intrucat am gresit numarul masinii , si am folosit un numar al unei masini pe care am vandut-o ca piese de schimb in 2018 . Am primit o sentinta favorabila , dar CNAIR a facut apel .:

As dori sa intreb :

1 .De ce primesc comunicarea ,, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a nu mai depune probe si a invoca exceptii ", atata timp cat sunt in termen cu depunerea intampinarii , ?
Observ ca apelul a fost inregistrat in data de 20.05.2020 la registratura ,dar eu am primit in data de 02.07.2020 comunicarea , si am termen 15 zile .

2. La intampinare , banuiesc ca nu mai trebuie sa atasez documentele cu care ma apar, respectiv plata , factura de vanzare , nu ? Le-am depus cand am facut cererea de contestatie .

va multumesc .

Răspuns la discuția Contract work and travel
La ,,incetarea contractului " scrie ca inceteaza la ,,expirarea duratei pentru care a fost incheiat, sau prin rezilierea in scris a beneficiarului '' , dar la capitolul ,,Restituiri ''scrie : daca beneficiarului i-a fost desemnat un Host Company prin intermediul Sponsorului ( cel cu care a incheiat contractul ) , indiferent daca i-a fost sau nu eliberat formularul de viza ,atunci furnizorul va retine prima rata de 250 USD ,si 300 USD din a doua rata din pachet , respectiv in total 550 USD .

Cei 250 USD trebuie achitati in 3 zile lucratoare , si nu sunt rambursabili sub nici o forma, asa scrie in contract .
Cei 300 USD sunt o prima rata pentru asigurarea medicala.

Acest ,, va retine ", eu il inteleg ca dupa ce a fost facuta o plata , poti sa retii , Nu am gasit nimic cu privire la a datora taxele in caz de retragere din contract .

Mai este specificat un punct la Obligatiile Beneficiarului : sa anunte in scris renuntarea la pachetul de calatorie in termen de 3 zile calendaristice de la luarea deciziei .

Eu sper sa nu fie o problema . Va multumesc pentru raspuns .