Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Nu ni s-a reincadrat diurna , deoarece am putut face dovada ca nu se face comunitate , si ca in fiecare saptamana soferii se intorc in romania . Au fost interesati sa vada daca alimenteaza cu combustibil pe teritoriul Romaniei .
va rog sa-mi spuneti ce inseamna o detasare fictiva , mai exact ?
se poate vorbi in cazul soferilor care fac curse externe de detasare fictiva ? ce ar trebui sa fac ca sa beneficiez de plafonul neimpozabil , ca sa nu imi fie reincadrata diurna la venituri salariale ?
Buna ziua , a avut cineva control tematic pe diurna externa?
A avut cineva cazuri in care a fost reincadrata diurna la venituri salariale?
Am doua firme de transport , una face transport extern si plateste diurna 87 de eur /zi , si soferul este saptamanal acasa in week-end , si cealalta face comunitate , si soferul vine acasa 2 saptamani tot la 3 luni . diurna 50 euro/zi .
Plafonul diurnei nu se depaseste .
Ati avut cazuri de reincadrare a diurnei ?
Buna ziua ,
Am contestat in instanta un proces verbal de contaventie pentru neplata unei rovignete , intrucat am gresit numarul masinii , si am folosit un numar al unei masini pe care am vandut-o ca piese de schimb in 2018 . Am primit o sentinta favorabila , dar CNAIR a facut apel .:
As dori sa intreb :
1 .De ce primesc comunicarea ,, sub sanctiunea decaderii din dreptul de a nu mai depune probe si a invoca exceptii ", atata timp cat sunt in termen cu depunerea intampinarii , ?
Observ ca apelul a fost inregistrat in data de 20.05.2020 la registratura ,dar eu am primit in data de 02.07.2020 comunicarea , si am termen 15 zile .
2. La intampinare , banuiesc ca nu mai trebuie sa atasez documentele cu care ma apar, respectiv plata , factura de vanzare , nu ? Le-am depus cand am facut cererea de contestatie .
La ,,incetarea contractului " scrie ca inceteaza la ,,expirarea duratei pentru care a fost incheiat, sau prin rezilierea in scris a beneficiarului '' , dar la capitolul ,,Restituiri ''scrie : daca beneficiarului i-a fost desemnat un Host Company prin intermediul Sponsorului ( cel cu care a incheiat contractul ) , indiferent daca i-a fost sau nu eliberat formularul de viza ,atunci furnizorul va retine prima rata de 250 USD ,si 300 USD din a doua rata din pachet , respectiv in total 550 USD .
Cei 250 USD trebuie achitati in 3 zile lucratoare , si nu sunt rambursabili sub nici o forma, asa scrie in contract .
Cei 300 USD sunt o prima rata pentru asigurarea medicala.
Acest ,, va retine ", eu il inteleg ca dupa ce a fost facuta o plata , poti sa retii , Nu am gasit nimic cu privire la a datora taxele in caz de retragere din contract .
Mai este specificat un punct la Obligatiile Beneficiarului : sa anunte in scris renuntarea la pachetul de calatorie in termen de 3 zile calendaristice de la luarea deciziei .
Eu sper sa nu fie o problema . Va multumesc pentru raspuns .
Baiatul meu a incheiat un contract cu o firma ca si student pentru work and travel in America. Dar s a razgandit acum. Contractul este incheiat de vreo 7-8 zile , inca nu a facut nici o plata , dar se teme ca va fi urmarit pentru plata contractului . Care pot fi consecintele ? Daca inca nu a platit nimic , nici pentru viza , poate sa se anuleze acest contract pe fond de neplata , sau va fi obligat sa plateasca indiferent daca pleaca sau nu ? Ce poate face in acesta situatie ?
Am primit un bon fiscal de motorina din Italia in valoare de 797 eur , nu are factura , si scrie pe el ,,non fiscale " , Il pot inregistra pe cheltuieli daca nu are si factura ? Tva-ul nu este specificat ,
Pentru o microintreprindere cand se impoziteaza surplusul din reevaluare la o cladire , lunar prin amortizare sau la vanzarea cladirii ?
Cladirea este achizitionata in 1999 cu val. achizitie 4139 lei . Se reevalueaza cu indicele de inflatie la val. 7834 lei pana in 2013 .
Ultima reevaluare cu evaluator s-a facut in 2015 , noua valoare fiind 78011 lei .
Din 2013 , am trecut de la impozit pe profit la impozit micro . Mentionez ca nu am impozitat diferenta dintre cele doua amortizari ca element similar veniturilor. Cum procedez in situatia microintreprinderii ?