avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Activitate tomastefan

Activitate tomastefan

Răspuns la discuția dauna totala
asta intentionez sa fac . El ma tot preseaza sa accept de la el 1000 ron in conditiile in care eu am cheltuit pana acum 2200 . Daca ajung in instanta voi face tot ce pot sa ii iau cat mai mult , chiar daca nu are de unde da , macar stiu ca va trage pt ei ani grei . e nesimtit si chiar m-a si injurat si amenintat la telefon . am convorbirile inregistrate . Nu il iert , chiar daca asta inseamna sa pierd mai multi bani .
din cate am inteles eu , nu aveam cum sa am pretentii de gen de la asigurator , pentru ca soferul vinovat nu este si proprietar . zicea el ( agentul de la asigurari ) ca este un cu totul alt proces ...
asiguratorul mi-a dat maxim cat se putea , facand calculele de uzura a masiniii ( 3100 euro ). Am verificat pe site la ei si acolo scrie negru pe alb ca se plateste si transportul masinii avariate ( deconteaza ) doar in cazul in care nu este dauna totala ca in cazul meu . In plus , ca sa mi se acorde acesti bani a trebuit si sa semnez ca e ultima pretentie pe care o am de la asigurator , de orice fel , privind acest eveniment . Eu am cheltuit si pierdut din cauza idiotului ( vinovatul ) aproximativ 800E pe care nu am de unde altundeva sa ii recuperez decat de la el . Si banii pe care i-am primit de la societatea de asigurari tot de la el se vor recupera , el avand permisul suspendat , iar masina nu ii apartinea .
Discuție dauna totala
buna seara !
Am o problema : intr-o seara am avut parte de un accident rutier in urma caruia am primit dauna totala ( 3000 euro + rabla acasa ) . Am si un certificat medico-legal care atesta ca am avut nevoie de 7 zile ingrijiri medicale .
Acum ajungem la ce ma intereseaza mai mult ... vreau sa recuperez de la soferul vinovat celelalte cheltuieli ( facturi de tractare , plata echivalentului a 1% din devizul de la Peugeot , adica 400 ron ,drumuri cu taxiul pana la politie si asigurator , retete si ce pierd avand medical 15 zile , platit cu 75% + bonurile aferente , etc. ) + 500 euro daune morale . Mentionez ca daca nu as fi avut airbag lateral mi-as fi lasat o buna parte din materia cenusie pe stalpul in care m-a proiectat . Am de la politie pv-ul prin care sunt informat ca il pot actiona in instanta , insa vreau sa stiu daca pretentiile mele sunt indreptatite in conditiile unei daune totale de la asigurator . Cei 3000 euro + aprox 1000 pe care ii iau pe epava sunt valoarea masinii ( intentionam sa o vand cu 4300 ). Dar restul sunt cheltuieli facute din vina lui ... si 500 euro daune morale nu mi se pare mult , in conditiile in care o saptamana am purtat guler cervical si am 4 vertebre tasate... in plus , avea permisul suspendat . nu ii cer mai mult pt ca vreau sa evit sa ajungem la proces ca sa nu mai pierd si mai mult timp ... dar intr-un proces i-as cere 3500 ...
Va multumesc anticipat pentru ajutor !