avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate dana82

Activitate dana82

Buna seara!

Anul trecut am achizitionat cu credit bancar un apartament, de la cineva care il dobandise cu clauza viagera...vanzatorul contractului cu clauza viagera a decedat in 2005, iar acum m-am trezit la usa cu urmasii acestuia, care imi cer actul de deces (se pare ca documentul a ramas la vanzatorul meu)pe motiv ca vor sa deschida succesiune dupa defunct... Exista vreun risc sa imi pierd casa???

Multumesc!
Buna ziua!

Incepand cu 30 martie 2009 sunt in concediu medical pe boala obisnuita, desi sunt insarcinata si a fost cat pe ce sa pierd copilul de cateva ori bune...
Problema este ca angajatorul, pana acum, imi platea 75% din salariul brut, iar de luna aceasta, m-am trezit doar cu jumatate din banii pe care ii luam pana acum. Pe 31 august am avut o zi de intrerupere in concediu pentru ca medicul a sus ca pentru o zi nu mai are rost sa imi dea medical( fiind ultima zi din luna) si am inceput septembrie cu un nou concediu.
Toate certificatele de concediu de pana acum, au fost bifate ca initiale.
De ce sa iau atat de putini bani, care este baza legala si cum se calculeaza?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua!

Pentru inceput, permiteti-mi sa va multumesc pentru pomptitudinea formularii raspunsului.
Deocamdata nu am anuntat angajatorul, deoarece sunt in concediu medical...
Voiam doar sa stiu daca dpdv legal, dupa momentul in care voi depune adeverinta de la medicul specialist, care sa confirma sarcina, el ma poate concedia. Mi se pare absurd ca in lege sa existe vreo portita prin care angajatorul sa se descotoroseasca de povara unei angajate insarcinate, nu mi se pare in primul rand moral...mai ales intr-o tara in care natalitatea a scazut simtitor in ultima vreme!

Multumesc!
Buna ziua!

Cu putin timp in urma seful mi-a spus ca ma va concedia, iar vestea s-a suprapus cu confirmarea ca sunt insarcinata (urmeaza sa depun adeverinta medicala si deci sa anunt oficial angajatorul).
In acest caz, seful ma mai poate concedia?
In acest moment firma se confrunta cu probleme economice pe motivul scaderii comenzilor de executie (eu sunt angajat tesa).
Este legal sa concediezi o femeie insarcinata???

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Dana