avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate ganirolf

Activitate ganirolf

Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Inca o intrebare va rog: Poate aparea situatia in care o persoana care a dat declaratie de renuntare sa se prezinte la dezbaterea mostenirii si sa isi primeasca partea cuvenita tinand cont de faptul ca ceilalti mostenitori nu stiu de acea declaratie?
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
Multumesc pentru lamuriri!
Răspuns la discuția Dezbatere mostenire
O sora de-a mea a dat o declarație de neacceptate moștenire din partea mamei.(crezand ca renunta la mostenirea din partea bunicilor) Mai poate retracta această declarație? Cum? Menționez că mama este decedată de 1an și 10 luni și noi frații ei nu am dat această declarație și nu am semnat pt. acceptarea moștenirii care îi revine mamei noastre de la părinții ei, decedați și ei cu mulți ani în urma. Moștenirea de la părinții ei se dezbate acum.
Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti ce pot face in aceasta situatie:

Suntem 3 frati cu părinții decedați . Noi frații nu am dezbătut moștenirea după decesul părinților . Acum sunt chemata la dezbaterea moștenirii mamei de la bunici care sunt decedați unul în 1983, celălalt in 2003. Dacă dau declarație de neacceptate a moștenirii prin aceasta declarație renunț la moștenirea mamei care i se cuvine de la bunici sau la tot ce înseamnă moștenire din partea mamei. Ce variante am daca vreau sa renunt doar la mostenirea mamei din partea bunicului?


Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Cu respect, va multumesc anticipat!
Chiar si daca este vorba de 2 persoane de fiecare parte? De asemenea, cumparatorul ar trebui sa primeasca si un extras de carte funciara actualizat?

Multumesc
Buna ziua,

Pentru un contract de vanzare cumparare casa cu ipoteca, redactat in x exemplare cate exemplare primeste fiecare parte in mod normal?

Multumesc anticipat!
Este vorba de restul obiectelor sanitare mai putin WC. Am zis sa fim oameni, vrem sa fie corect atat fata de noi cat si fata de vanzatori. Drept urmare am ramas pe pozitii si nu semnam nici un contract de imprumut pana nu ne reglam cu bunurile fixe sustrase din casa...
In acesc caz, care ar fi fost acele bunuri fixe/imobile cu posibilitatea de a fi luate astfel incat sa fie nevoie totusi de o clauza speciala prin care sa se specifice explicit faptul ca din locatie se vor lua doar bunurile mobile. Deci care sunt bunurile fixe intr-o casa astfel incat sa se faca aceasta distinctie. De exemplu dvs considerati ca o usa este bun mobil? Dar o balustrada de scara? Prin extensie un WC zidit/fixat in podea este si el bun mobil? O conducta? Legiuitorul/mediatorul oare nu considera ca bunurile imobile/fixe fac parte din casa? Altfel conform rationamentului acesta viciat se poate considera ca si caramizile sunt bunuri mobile, care e diferenta intre un WC zidit si o caramida zidita?
Idea este ca pretul este fixat in contract si s-a achitat integral. El acopera terenul si casa FARA bunurile mobile (deci cu cele fixe) - aici v-as ruga sa-mi spuneti cum interpreteaza instanta aceste bunuri fixe; la bunul simt as spune ca se asimileaza inclusiv finisajele si sanitarele(chiuvete, cazi, cabine de dus, wc-uri), usi, geamuri etc. Diferenta de 2000 este o alta "poveste" si era vorba sa intre pe un contract de imprumut, desi ei reprezinta o diferenta efectiva de pret la negocierea extranotariala a casei, pe care ne-am asumat verbal sa o platim, in decurs de un an de zile (dar nu s-a mai specificat in contract acest lucru, a ramas la nivel amiabil).

Vazand la predarea casei cum ca bunurile fixe sanitare nu se mai gasesc acolo, noi nu mai dorim sa-i achitam integral diferenta de 2000 euro (desi, tehnic, nu avem nici o obligatie, contractul de asa-zis imprumut inca nu s-a semnat, dar...oameni suntem) si vrem sa facem o evaluare amiabila a bunurilor fixe retrase ilicit.
Ati mai intalnit asemenea situatii/cazuistica?
Subiectul s-a publicat automat dupa selectarea categoriei, cand inca nu apucasem sa scriu continutul (ma asteptam sa existe un buton de genul "Publica"), am editat si am adaugat descrierea problemei. Dupa cum vedeti nu e o problema cu acel contract in sine ci de nerespectarea acestuia de catre proprietari. desi a trecut mult timp de cand am semnat nici pana acum nu am primit toate cheiile, se tot invoca ca nu se gasesc....

Multumesc.