avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Activitate CABINET INDIVIDUAL DE AVOCAT SMOLEAN LOREDANA ANDREEA

Activitate CABINET INDIVIDUAL DE AVOCAT SMOLEAN LOREDANA ANDREEA

In contractul de vanzare-cumparare autentic, partile declara ca pretul este cel real si ca li s-a pus in vedere consecintele falsului in declaratii si privind evaziunea fiscala. Totodata pretul de vanzare al imobilului, daca este sub minimul stabilit in grila notarului, este avut in vedere la calcularea impozitului pe venit, evaluarea notarului.
Răspuns la discuția Conditii sa vinzi pe blog
Comertul electronic presupune exrcitarea unei activitati economice in mediul virtual de catre o persoana fizica sau juridica inregistrata in prealabil la Registrul Comertului.
Răspuns la discuția Concediu de risc maternal
Concediu de risc maternal se poate acorda unei salariate gravide, oricand de la data constatarii starii de graviditate si a riscului la care este expusa dar inainte de data solicitarii concediului de maternitate (prenatal); salariatele in discutie au dreptul la concediu de risc maternal, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile
Buna ziua
in cazul in care doriti obtinerea unui partaj succesoral judiciar, puteti formula o actiune in instanta prin care solicitati sa se constate calitatea de mostenitor a sotiei supravietuitoare si a copiilor, sa se constate care este masa succesorala si solicitati iesirea din indiviziune.
In situatia in care mostenitorii se inteleg asupra masei succesorale, se poate depune cererea la notarul public din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului.
Răspuns la discuția Antecontract v-c, vandut?!!
In situatia incheierii unui antecontract de vanzare-cumparare (promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare) este mai sigur daca se noteze acest contract in Cartea Funciara.
In cazul in care s-a incheiat un antecontrat fara inscrierea in CF, iar tertul cumparator s-a inscris in CF, nu se mai poate cere decat restitituirea avansului, respectiv dublul acestui,a daca s-a prevazut in contract clauza cu arvuna.

Insa, pot exista totusi discutii cu privire la calitatea de cumparator de buna-credinta a tertului cumparator, care avea cunostinta de existenta antecontractlui de vanzare-cumparare.
Răspuns la discuția Antecontract v-c, vandut?!!
In cazul unei inselaciuni in contracte, prin inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii/executarii unui contract, pedeapsa prevazuta de legea penala este intre 6 luni si 12 ani.
Prin hotararea de desfacere a casatoriei se stabileste obligatia de plata reprezentand pensia alimentara, cuantumul acesteia si data de la care se datoreaza. In concluzie, hotararea judecatoreasca este cea care are valoare .
Răspuns la discuția taxa de timbru
Nu ati precizat care este obiectul cererii de chemare in judecata. Daca este vorba de o actiune in pretentii, taxa judiciara de timbru se plateste la valoare.
Răspuns la discuția procura falsa
ACTUALUL PROPRIETAR SE BUCURA DE PREZUMTIA DE CUMPARATOR DE BUNA CREDINTA.
IN OPINIA MEA, IN CAZUL IN CARE SE CONSTATA NULITATEA PROCURII, MOSTENITORUL LEZAT NU POATE PRIMI DECAT CONTRAVALOAREA PARTII DIN MOSTENIRE CE II REVENEA, DE LA MOSTENITORUL CARE S-A FOLOSIT DE PROCURA FALSA.
Răspuns la discuția recunoastere divort din SUA
PENTRU A SE INREGISTRA LA STAREA CIVILA DIVORTUL ESTE NECESAR INTRODUCEREA UNEI ACTIUNI LA INSTANTA DIN RAZA TERITORIALA A STARII CIVILE UNDE SUNTETI D-VOASTRA INREGISTRAT.
IN VEDEREA RECUNOASTERII HOTARARII DE DIVORT STRAINE (CERERE DE EXEQUATUR) AVETI NEVOIE DE HOTARAREA DE DIVORT TRADUSA SI LEGALIZATA IN LIMBA ROMANA.