Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Poate iti foloseste asta:
Legea 303 / 2004 Art 97-99
Judecatoarea s-a folosit de actele depuse la dosar. Daca acele documente erau false, trebuia sa le contestati si cadrul procesului, dar puteati depune si plangere penala la parchet impotriva persoanelor care le-au depus la dosar.
In acest moment nu trebuie sa faceti plangere impotriva judecatoarei, pentru ca nu aveti nicio sansa de castig.
Depuneti, acum, plangere penala la parchet impotriva persoanelor care au depus documente false, iar daca acestea vor fi gasite vinovate, puteti cere revizuirea hotararii.
1) aproximativ identică cu cea împotriva Ordonanţei/rezoluţiei procurorului, cu precizarea că vă adresaţi instanţei de judecată a judecătoriei de care aparţineţi, criticaţi Rezoluţia procurorului sub aspectul netemeiniciei, nelegalităţii, trunchierii plângerii dvs. ori, adevărul etc etc, aduceţi în faţa instanţei argumente legale, susţineti cu probe legale-martori etc etc încheiaţi cu circa 2-5 concluzii scurte, clare şi la obiect vătămarea dvs. de către pozitia procurorului.Dacă puteţi, invocaţi si articole din Lege. În final : Solicit admiterea prezentei Plângerii formulată împotriva Rezoluţiei procurorului "general" al . . ., cu nr. . . , plângere ca fiind temenică, legală şi necesară sancţionării făptuitorilor arătaţi în prezenta plângere etc etc;
2) o depuneti judecătoriei (la serviciul registratură cu număr de înregistrare) de care apartineti în interiorul a 20 de zile de la primire, neluând în calcul ziua primirii (ati semnat de ea, sau cineva din familie, mai se obişnuieste a semna în locul destinatarului chiar factorul poştal şi o depune în cutia de postă a destinatarului) ;
3) spre exemplu :
Către Judecătoria . . .,
Subsemnatul . . ., domiciliat în . . ., str . . ., bl . . ., etaj . . ., ap . . ., cod poştal . . ., (dacă e nevoie indicaţi şi judeţul . . .) în calitate de parte vătămată, primind în ziua de . . . , luna . . ., anul . . ., bază ştampila poştei de pe comunicarea procurorului către mine cu data de . . . timpul . . ., Rezoluţia nr. . . .,/. . ./. . ., a procurorului "general" al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel . . . , depun în termen legal prezenta Plângere împotriva Rezoluţiei mai sus arătată a procurorului "general" al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel . . ., din cel putin următoarele motive/considerente :
- Rezoluţia nr. . . a procurorului . . ., este nelegală, netemeinică, trunchiată şi sustinută în mod viclean de către procuror . . ,Arăt Onoratei Instanţe că, faptele şi actele săvârşite de către făptuitorii . . , au fost consumate astfel : . . ., . . ., . . .,
Criticaţi poziţia procurorului arătând frânturi din respectivul text puse-ntre ghilimele.Veniţi cu susţinerea legală, prezentaţi dovezi etc etc
Spre final, folosiţi expresia "Anexez" prilej de mentionare a anexării cu prioritate a unei copii faţă/verso a comunicării respectivei rezoluţii către dvs. apoi, menţionaţi celelalte copii anezate ca probe-n favoarea dvs, ori, de acuzare a făptuitorilor în speţă.Încheiaţi cu : data şi semnătura dvs.
Notă: ar fi bine să formulaţi un fel de titlu şi-l numerotaţi pt. criticile asupra Rezoluţiei procurorului.
Eu doar v-am dat doar un posibil model de orientare, dvs., va trebui să sintetizaţi concret ceea ce criticaţi cât si ceea ce susţineti cu dovezi.Trebuie să fiţi un bun manager, împletind "penal-artistic", utilul cu frumosul şi plăcutul, cu scopul final urmărit.Vă doresc reuşită deplină!
Parerea mea este ca va fi respinsa ca inadmisibila, doar hotararile judecatoresti definitive prin care s-a solutionat fondul cauzei pot fi supuse cailor extraordinare de atac.
Speta:
Plangere/dosar formulat la Judecatoria sect 2 privind legea 544/2001 (cu un prim set de dovezi),
La inregistrarea dosarului de catre grefier s-a primit numar de inregistrare si data primei infatisari asta insemnand in 7 luni.
Dupa o luna de la data inregistrarii dosarului la Judecatorie am facut cerere aprobare dovezi noi la dosar (cred ca s-a acceptat) si cere de preschimbare termen deoarece legea 544/2001 prevede ca astefl de cazuri se judeca in regim de urgenta si in timpul vacantei judecatoresti (in cererea de preschimbare s-a specificat lucrul asta si s-a adus la cunostinta ca noile dovezi aduse dosarului dovedesc gravitatea faptelor safarsite de partea parata) dar mi-a fost respinsa solicitarea,citez: Solutie: Respinge cererea de preschimbare a termenului. Menţine termenul administrativ fixat pentru data de 29.01.2013. Se atacă o dată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică, azi 27.07.2012.
Intrebarile mele sunt:
1. Ce inseamna "se poate ataca o data cu fondul" si ce pot face in acest sens?
2. Cum pot afla cine mi-a judecat solicitare (numele persoanei in cauza) si in fata cui raspunde persoana in cauza,CSM?
Multumesc pentru raspuns/uri
In toate cazurile rezolutia trebuie sa fie motivata. daca nu este motivata , nu este valabila.