avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate carina23

Activitate carina23

Răspuns la discuția facultatea se considera vechime?
facultatea se considera vechime doar daca ai absolvit cursuri de zi, cu examen de licenta luat/diploma de licenta.
anii asimilati stagiului de cotizare fara plata sunt (numeric) cati ai facut la facultate.
barbuta a scris:

Barbuta zice ca:
-aproape orice activitate poate fii supusa comisionului la ora actuala.
-comisionul este o suma platita unei persoane fizice, juridice numita comisionar pentru intermedierea unor activitati comerciale ,prospectarea pietelor si gasirea de furnizori ptr.marfuri solicitate,achizitionarea de marfuri ,
incheierea unor acte juridice..etc in numele sau dar pe seama, altei persoane numite comitent.
Ce ne opreste ca in mediul publicitar sa desfasuram o asemenea activitate ?

:) nu am spus ca ne opreste cineva, ci ca nu prea vad cum ati putea lucra in domeniul publicitar pe baza de comision (adica la ce aplicati comisionul), de aceea nici nu am insistat in mesajul meu anterior, doar am asteptat unele precizari din partea dvs.
singura varianta care imi vine in minte acum e cea in care dvs. sunteti intermediarul intre firma care doreste publicitate si firma care i-o face efectiv, caz in care activ. dvs nu poate fi considerata de publicitate efectiva ci de intermediere, ceea ce e cu totul altceva in CAEN.
va asigur ca nu doresc o polemica neconstructiva, ci o discutie amicala lamuritoare, daca este posibil.

o zi buna.
CAEN 7311 pe baza de comision ?? cum anume aplicati acest comision ?? la ce ?? mai pe scurt, ce fel de publicitate efectuati ca sa se preteze strict la aplicarea unui comision ??

eu cred ca activ. pe baza de comision sunt cele ale caselor de schimb valutar, ale agentiilor imobiliare ... astfel de activitati.
pt. acestea, da, se depune declaratie, insa la publicitate .... ma rog, depinde de ce explicatii ne va da "barbuta"
multumesc mult pt. mesaj, m-am luminat !

numai bine va doresc.
in primul rand, va multumesc mult amandurora pt. raspunsuri. =D>

in al 2-lea rand, ctr. de comodat cedeaza dreptul de folosinta (ca si cel de inchiriere clasic= pe bani), numai ca o face fara plata. ce credeti ca ar fi ilegal in existenta unui asemenea ctr. intre pers. juridice atat timp cat comodantul are printre ob. de activitate si "inchirieri auto"??

cu multumiri anticipate,
carina.
buna ziua,

va rog mult sa-mi spuneti care sunt consecintele desfasurarii unei activitati ce nu figureaza intre obiectele de activitate din actul constitutiv al unui srl, chiar daca nu aduce venituri (comodat auto, de ex.).
stiu ca se confisca veniturile obtinute din desf. unei activ. "neautorizate", dar nu mai stiu baza legala pt. asta si nu mai tin minte nici ce amenda/alta sanctiune se aplica in astfel de cazuri ( ma gandesc la L31/1990, dar ...).
daca se poate, as dori un raspuns cat mai urgent, v-as fi recunoscatoare pt. mentionarea actului normativ aplicabil.

va multumesc anticipat si va doresc un paste fericit =D>

carina.
mesaj mutat !

imi cer scuze, dar mi-am mutat mesajul in topicul nou creat " desfasurare activitati fara obiect de activitate (in actul constitutiv)", aici nu se incadra f bine, insa ieri - la repezeala mi s-a parut ca merge si aici ...

o zi buna.