avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale desfasurare activitati fara obiect de activitate (in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

desfasurare activitati fara obiect de activitate (in actul constitutiv)

buna ziua,

va rog mult sa-mi spuneti care sunt consecintele desfasurarii unei activitati ce nu figureaza intre obiectele de activitate din actul constitutiv al unui srl, chiar daca nu aduce venituri (comodat auto, de ex.).
stiu ca se confisca veniturile obtinute din desf. unei activ. "neautorizate", dar nu mai stiu baza legala pt. asta si nu mai tin minte nici ce amenda/alta sanctiune se aplica in astfel de cazuri ( ma gandesc la L31/1990, dar ...).
daca se poate, as dori un raspuns cat mai urgent, v-as fi recunoscatoare pt. mentionarea actului normativ aplicabil.

va multumesc anticipat si va doresc un paste fericit =D>

carina.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Aprilie 2009
carina23, utilizator
Cel mai recent răspuns: carina23 , utilizator 20:49, 19 Mai 2009
Buna ziua.Legea nr. 12 din 6 august 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite in art. 1
Constituie activitati comerciale ilicite si au ca efect aplicarea, fata de cei care le-au savirsit, a masurilor prevazute in prezenta lege, urmatoarele:
a) efectuarea de acte de comert fara indeplinirea conditiilor prevazute de lege pentru desfasurarea unei activitati comerciale sau cu incalcarea de catre comercianti a obiectului activitatii lor comerciale, stabilit in conditiile legii.
Un paste fericit si dvs

Inchiriere auto, va referiti. Comodat auto cu societate comerciala in calitate de comodant nu prea am auzit.
in primul rand, va multumesc mult amandurora pt. raspunsuri. =D>

in al 2-lea rand, ctr. de comodat cedeaza dreptul de folosinta (ca si cel de inchiriere clasic= pe bani), numai ca o face fara plata. ce credeti ca ar fi ilegal in existenta unui asemenea ctr. intre pers. juridice atat timp cat comodantul are printre ob. de activitate si "inchirieri auto"??

cu multumiri anticipate,
carina.
Tocmai asta este o societate comerciala nu poate face acte cu titlu gratuit.
multumesc mult pt. mesaj, m-am luminat !

numai bine va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna TOMOIAGA TOMOIAGA Sunt cenzor la o asociatie de locatari si am o intrebare.avem o reclama pe bloc pentru care primim chirie direct in contul asociatiei si as dori sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Chirie kukingrid kukingrid In situatia in care sotul urmeaza sa treaca de la statutul de angajat la PFA ce urmeaza a avea sediul in casa proprietatea ambilor soti, se pot deduce ... (vezi toată discuția)
Declarare adaos comercial anamariacelik anamariacelik pana lace data si ce lege reglementeaza declararea adaosului comercial practicat de societate?:):((X-( (vezi toată discuția)