avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate omerisca

Activitate omerisca

Răspuns la discuția concediu medical in somaj tehnic
Eu am citit in legea somajului tehnic, OUG 42010, ca "Pentru stabilirea si calculul indemnizatiei de somaj prevazute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare in perioada prevazuta la alin. (1)"

Stiu ca plata concediului prenatal se face 100% de Casa de Sanatate, asa ca indiferent de activitatea intreprinderii nu vad nici un motiv logic sa nu se plateasca.

Inca o intrebare pe care o am: baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil, pentru cele 2 luni concediu medical prenatal este 600 sau venitul net? Sa stiu daca are rost sa "negociez" cu firma cele 2 luni de somaj tehnic sau prenatal.

Răspuns la discuția concediu medical in somaj tehnic
multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția concediu medical in somaj tehnic
multumesc pentru raspuns.
as vrea totusi sa ma lamuresc:
in aprilie sunt in somaj tehnic si din luna Mai beneficiez de concediu prenatal.
La calcul pentru indemnizatia CIC pentru luna aprilie, cat sunt in somaj tehnic, baza este considerata 600?
Răspuns la discuția concediu medical in somaj tehnic
multumesc frumos pentru raspuns.
Mai am o intrebare : care va fi baza de calcul pentru stabilirea indemnizatiei concediului pentru cresterea copilului in lunile in care sunt in somaj tehnic?
Buna ziua,
Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic?
Deasemenea m-ar intersa sa stiu daca firma la care lucrez poate sa-mi refuze sa raman in concediu de crestere copil si in ce conditii?
Multumesc.
Buna ziua.
Sunt insarcinata in luna a cincea si firma la care lucrez de 10 ani a decis sa fiu trimisa in somaj tehnic in perioada aprilie - iunie.
Vreau sa stiu daca:
1. In mod normal pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si in cazul somajului tehnic? Si in aceasta situatie care este baza de calcul - 75% din salariu de incadrare, care reprezinta valoarea venitului din aceasta perioada sau 600 lei, salariul minim pe economie?

2. Pot beneficia de somaj tehnic daca mai am un contract de munca de 2 ore la alta societate si sunt administrator impreuna cu o alta persoana in acest ultim SRL?

3. Intrucat eu in luna Mai eram in concediu de odihna, managerul RU mi-a spus ca nu beneficiez decat de 1/4 din cele 23 de zile si din prima deoarece doar atat am lucrat pentru societate anul acesta. (nu stiu sa fie o lege care sa reduca zilele de concediu de odihna in functie de zilele de concediu medical. Eu stiu chiar ca imi pastrez calitatea de salariat al firmei, cu contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului, chiar si in urmatorii 2 ani).El spune sa stau practic in aprilie in somaj tehnic si apoi sa -mi iau zilele la care am dreptul de concediu de odihna si prenatal. Cum ma sfatuiti sa procedez, in functie de baza de calcul pt indemnizatia de crestere a copilului?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția concediere insarcinata
Intrebare: In cazul intreruperii temporare a activitatii la bugetari, femeile insarcinate vor putea beneficia de plata indemnizatiei de crestere a copilului?