avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical in somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical in somaj tehnic

Buna ziua,
Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic?
Deasemenea m-ar intersa sa stiu daca firma la care lucrez poate sa-mi refuze sa raman in concediu de crestere copil si in ce conditii?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 15:43, 22 Martie 2010
Buna ziua,
concediul medical se depune la AJOFM. In cazul in care sunteti in somaj, ei vor calcula si vira suma pentru concediul medical.
Firma nu poate "sa refuze" angajatei/angajatului sa ramana in concediul crestere copil. Este un drept nu o decizie a angajatorului
multumesc frumos pentru raspuns.
Mai am o intrebare : care va fi baza de calcul pentru stabilirea indemnizatiei concediului pentru cresterea copilului in lunile in care sunt in somaj tehnic?
1. Certificatul medical il depuneti la angajatorul dvs. deoarece nu ati incetat contractul individual de munca (colega mea a confundat cu somajul inregistrat la AJOFM, cand beneficiati de indemnizatie de somaj).
2. Cat sunteti in "somaj tehnic", baza de calcul este salariul minim pe economie (600 lei).
multumesc pentru raspuns.
as vrea totusi sa ma lamuresc:
in aprilie sunt in somaj tehnic si din luna Mai beneficiez de concediu prenatal.
La calcul pentru indemnizatia CIC pentru luna aprilie, cat sunt in somaj tehnic, baza este considerata 600?
Si pentru concediul de maternitate si pentru CCCpana la 2 ani se ia ca baza de calcul 600 lei.

Alte discuții în legătură

Somera insarcinata niko 94 niko 94 Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)
Mai pot beneficia de concediu maternal si de indemnizatia de crestere a copilului daca am fost in somaj tehnic. Mahoree Mahoree Buna ziua! As avea nevoie si eu de o lamurire. Lucrez de 3 ani si jumatate la aceeasi companie iar din data de 23 martie sunt in somaj tehnic ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata pe locul unei titulare de post aflata in ccc - pot beneficia de somaj? AlexaC3 AlexaC3 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: sunt insarcinata si CIM imi expira cu apox. 1 luna inainte de a putea intra in concediu prenatal. CIM este ... (vezi toată discuția)