avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie concediu pt cresterea copilului in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie concediu pt cresterea copilului in caz de somaj tehnic

Buna ziua.
Sunt insarcinata in luna a cincea si firma la care lucrez de 10 ani a decis sa fiu trimisa in somaj tehnic in perioada aprilie - iunie.
Vreau sa stiu daca:
1. In mod normal pot beneficia de indemnizatia de crestere copil si in cazul somajului tehnic? Si in aceasta situatie care este baza de calcul - 75% din salariu de incadrare, care reprezinta valoarea venitului din aceasta perioada sau 600 lei, salariul minim pe economie?

2. Pot beneficia de somaj tehnic daca mai am un contract de munca de 2 ore la alta societate si sunt administrator impreuna cu o alta persoana in acest ultim SRL?

3. Intrucat eu in luna Mai eram in concediu de odihna, managerul RU mi-a spus ca nu beneficiez decat de 1/4 din cele 23 de zile si din prima deoarece doar atat am lucrat pentru societate anul acesta. (nu stiu sa fie o lege care sa reduca zilele de concediu de odihna in functie de zilele de concediu medical. Eu stiu chiar ca imi pastrez calitatea de salariat al firmei, cu contractul de munca suspendat pentru cresterea copilului, chiar si in urmatorii 2 ani).El spune sa stau practic in aprilie in somaj tehnic si apoi sa -mi iau zilele la care am dreptul de concediu de odihna si prenatal. Cum ma sfatuiti sa procedez, in functie de baza de calcul pt indemnizatia de crestere a copilului?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Concediu medical in somaj tehnic omerisca omerisca Buna ziua, Doresc sa va intreb unde trebuie depus certificatul medical pt. concediu medical in cazul in care sunt in somaj tehnic? Deasemenea m-ar intersa sa ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal oanamea oanamea Buna ziua! Imi cer scuze daca s-a mai discutat acest subiect, dar am cateva intrebari punctuale: 1. as vrea sa stiu daca in perioada de concediu prenatal ... (vezi toată discuția)
Somera insarcinata niko 94 niko 94 Buna ziua, o prietena este somera si este insarcinata, ar trebui sa nasca in 15 Octombrie, iar somaj are pana in 8 August.Somajul este in val de 420 lei.In ... (vezi toată discuția)